fbpx

Grupa “Benefit” o kojoj je “eTrafika” prošle godine pisala kao o jednoj o najperspektivnijih banjalučkih grupa pobjednici su “Tamaris mjuzik festa”, završavaju svoj debitantski album, pripremaju spot ali prije svega poručuju da nikada neće odustati!

“Pored svih poteškoća sa kojima se susrećemo kao jedan metal bend nikada nismo razmišljali da prestanemo raditi ovo što radimo”, jednoglasno su rekli članovi benda pjevač Đorđe Radanović, gitaristi Boris Šarić i Srđan Lakić, basista  Mihailo Savić i bubnjar Bojan Katalina.

“Benefit” je pobjedio na “Tamaris mjuzik festu” i dobio nagradu u vidu snimanja muzičkog spota koju će iskoristiti nakon objavljivanja albuma koji je u pripremi.

Podrži eTrafiku

“Redovno radimo na pjesmama za naš prvi album koji je trenutno u posljednjim etapama realizacije. Uporedno s tim, spremamo pjesme za naš idući album, koji ćemo početi snimati ubrzo nakon izdavanja našeg već spomenutog debi albuma”, ambiciozno ističu iz benda koji čine tek svršeni srednjoškolci koji se sada pored muzičkih obaveza spremaju i za upis na fakultete, za sada u Banjaluci, tako da će ekipa ostati na okupu.

Uskoro planiraju objaviti singl „Beneath of the Heel of Oppression“, dok će najavljeni EP sa pet pjesama zamjeni full album čime će se još jače učvrstiti na banjalučkoj metal sceni za koju nemaju primjedbi.

“Banjalučka metal scena je izvanredna, ali nažalost nije u žiži medijske pažnje kao metal generalno na našim prostorima. Tanker, Downcast i LSD su bendovi sa kojima imamo izrazito prijateljski odnos i nadamo se da ćemo nekada i sarađivati”.

Samo riječi hvale

Podsjećamo, ranije za portal „eTrafika.net“ glavni i odgovorni urednik “Serbian Metal Portala” Nebojša Lakić i frontmen benda „As I Fall“ Dario Glavonjić Chopy imali su samo riječi hvale za ovaj mladi metal bend.

„Vokal je vanserijski, momak je sasvim sigurno najveći talenat u Banjaluci što se metal pjevača tiče. Stilom kakvim pjeva pjevač “Benefita” niko u gradu nikad nije pjevao, odličan mu je engleski, boja glasa, sve na mjestu“, rekao je tada Lakić dok je Glavonjić izjavio da „Benefit“ pravi veoma kvalitetne pjesme, te da su i uživo odlični bez obzira na mladost koja im je samo plus zbog vremena kojeg imaju na pretek da naprave nešto sa svojim radom.

Počeci

Bend postoji od januara 2010. godine, od trenutka kada je Đorđe upoznao ostale članove benda na jednoj žurki banjalučke Gimnazije. Mihailo uz pomoć rječnika stranih riječi krsti grupu u Benefit (korist), i momci počinju ubrzano da napreduju. Već u februaru, nakon samo par proba, održali su prvu svirku u Gimnaziji, nakon čega su uslijedile značajnije svirke poput Metal Night-a u Prnjavoru, Banjaluka Under Sludge zajedno sa banjalučkim teškašima Tankerom u Domu omladine, Metal Night u Renegade Clubhouse-u, Svirka Aktivnih Mladih u DFK, Metal Night u Domu Omladine i mnoge druge.

U februaru 2012. godine objavljuju prvi singl “My Time Has Come” koji nailazi na pozitivne kritike.

Iz benda su naglasili da se taj singl žanrovski razlikuje od njihovih ostalih pjesama koje su dosta agresivnije, a koje ćemo imati priliku slušati na njihovom debitantskom albumu koji uskoro izlazi.

eTrafika.net – Ognjen Tešić

Napiši komentar