fbpx

Četvoročlani bend “Siledžije” iz Ljubuškog nastavlja uspješnu saradnju sa produkcijskom ekipom “Plus Studija”  Zdravkom Terkešom i Markom Ragužom. 

Riječ je o videu za pjesmu “Forrest Gump”, pjesmu koja je bila među prvim radovima benda i pjesma koja je na neki način pokrenula cijelu priču oko albuma “Dom za nezabrinutu djecu”.

Prva saradnja između benda i Zdravka Terkeša je bila za video “Nešto je trulo u državi krasnoj”. Video koji je privukao dosta pažnje zbog svoje neobične forme u kojem je napravljen, a i zbog teške poruke koju nosi bio je na neki način i motiv za daljnju zajedničku saradnju.

Podrži eTrafiku

Sada, kako kažu, mogu slobodno reći da će video za “Forrest Gump” biti potpuna suprotnost prvoj saradnji.

”Ovaj put smo imali malo drugačiji pristup videu. Forrest će biti pokušaj oživljavanja dvorišta Doma za nezabrinutu djecu, tako da smo ovaj put imali i nešto više ljudi u videu i na snimanju smo se dobro zabavljali što će biti, nadam se, vidljivo i kada cijeli video bude objavljen. Video je trenutno u montaži i svi koji su učestvovali nestrpljivo čekaju da bude gotov. Sa ovim videom ćemo i zatvoriti Dom za nezabrinutu djecu i otvoriti novo poglavlje u radu benda”, navodi se u saopštenju ovog benda.

Vijesti o objavi videa, novih materijala i datuma nastupa možete pratiti na facebook stranici.

Pogledajte “Forrest Gump” trejler!

Ukoliko niste, upoznajte “Siledžije”

Četveročlani bend iz Ljubuškog “Siledžije” radom je započeo u ljeto 2009. sa članovima: Sile Nuić (gitara), Bernard Brkić (bubnjevi), Josip Paradžik (klavijature) i Gordan Džajo (vokal).

Muzički pravac benda definišu različiti muzički ukusi pojedinaca u bendu što rezultira i raznolikim repertoarom koji izvode. Zvuk se proteže od hip hopa, preko funk rocka, punka, pa i do elemenata elektronske muzike, dok su tekstovi svojevrsna kritika društva koje nas okružuje.

Nakon pola godine zajedničkog rada snimaju i izbacuju prvi singl “Forrest Gump”, preko kojeg dolaze na festival “Jaeger Music Night” kojeg kasnije i osvajaju. Takođe bilježe pobjede na festivalu F.A.R.S.A. i na 9. West Herzegovina Festu, a broje i mnoge nastupe na festivalima u BiH i Hrvatskoj, poput festivala “7 jezera”, “West Herzegovina Fest”, “Urban Fest Osijek”, “Zenica Zove fest” i drugi.

Prvi album ovog benda “Dom za nezabrinutu djecu” je izašao 2012. pod etiketom kuće “Ekipa” iz Sarajeva za BiH, a u Hrvatskoj pod etiketom kuće “Slušaj najglasnije”.

Album je sniman u studiju Skirlibaba u Sarajevu pod producentskom palicom Brane Jakubovića.

Digitalni download albuma je dostupan na službenoj stranici benda.

eTrafika.net – Vedrana Džudža

Napiši komentar