fbpx

U saradnji s Studijom Plus iz Stoca, i pod rediteljskom palicom Zdravka Terkeša, na našu muzičku scenu stigao je i novi spot “Siledžija”.

Pošto je “Forrest Gump” prva objavljena pjesma ovog banda, a ima i posebnu vrijednost, jer je bila podsticaj da se napravi album prvijenac, bilo je logično da za nju naprave i spot.

 Spot je sniman u Ljubuškom na lokaciji kompleksa duvnske stanice, navedeno je u saopštenju.

Podrži eTrafiku

Priča spota je zapravo pokušaj oživljavanja covera albuma koji je radio prijatelj banda Sven Gjurček, a duvanska stanica je idealno okruženje cijele priče.

Osim toga htjeli su i privući pažnju na samu duvansku stanicu koja propada.

– Mi smo tu imali prvu svirku ikad, za vrijeme djelovanja udruženja mladih ”Alternativna liga”. Nažalost zvukove bendova između zidova duvanske stanice je zamijenila tišina i ta stara dama Ljubuškog čeka neka bolja vremena. Ovim putem smo se dotakli i te priče i pokušali skrenuti poglede ljudi i unutar stanice kroz jednu dječiju priču kojom ćemo zatvoriti vrata “Doma za nezabrinutu djecu”, kažu članovi “Siledžija”.

Pogledajte spot za pjesmu “Forrest Gump”!

Prvobitna saradnja između “Siledžija” i Zdravka Terkeša je bila za video “Nešto je trulo u državi krasnoj”.

Ovaj četveročlani band iz Ljubuškog je nastao u ljeto 2009. godine.

Muzički pravac benda definišu različiti muzički ukusi pojedinaca u bendu što rezultira i raznolikim repertoarom koji izvode, tako da je bend teško svrstati u samo jedan muzički koš. Zvuk se proteže od hip hopa, preko funk rocka, punka pa i do elemenata elektronske muzike, dok su tekstovi svojevrsna kritika društva koje nas okružuje.

eTrafika.net – Ilija Snigo Zorić

Napiši komentar