fbpx

Sve popularniji bosanskohercegovački izvođač, Armin Muzaferija, rođen je u muzičkoj porodici u Visokom, pa su mu još u ranom djetinjstvu muzički instrumenti zamijenili igračke. Već tada je bilo jasno kojim putem će ići.

Ovaj mladi izvođač muzikom se bavi čitav život, a već pet godina profesionalno. Izdao je jedan album, a trenutno je u fazi izrade drugog, koji, kako kaže, ide dosta sporije, budući da su tu koncerti i obaveze.

Muzički žanr u kome se pronalazi je pop, zabavna muzika, koja nerijetko ima u sebi etno motiva, sevdaha, a u posljednje vrijeme i duhovnosti.

Podrži eTrafiku

Ipak, Muzaferija se još uvijek oslanja na starije i iskusnije kolege u svom radu.

– Dosta radim autorske stvari, ali više uzimam od starijih kolega, zbog zrelosti, više su proživjeli i mogu napisati kvalitetniji tekst.

Sebe u muzici opisuje kratko: “Ja sam putnik koji želi doći do cilja”.

Armin Muzaferija smatra da je najveća vrijednost njegovog albuma prvijenca “iskrenost, emocija i suštinska namjera da se pošalje lijepa i zdrava poruka”. Muzika i pjesme u njegovom životu su…

– U početku je to bio logičan slijed događaja za nekoga ko je cijeli život u muzici, a sada to ima drugu dimenziju, biti društveno koristan i pokušati što više suštine i istine reći putem pjesama…Recimo da za mene muzika predstavlja sažetak neke poučne knjige…Ako slika vrijedi 1000 riječi, onda pjesma vrijedi 2000 riječi.

 Početak njegove karijere je obilježen festivalima, a i nagradama koje su mu bile “vjetar u leđa”. Teško mu je izdvojiti jedan festival, jer, kako kaže, svaki ima posebno sjećanje i priču.

 Njegovi uzori su svi oni koji “srcem razmišljaju, gledaju i razgovaraju”.

 Mediji su danas veza izvođača sa publikom. Ako neko radi kvalitetno, dovoljno je malo medijske pažnje i rezultati dolaze, mišljenja je ovaj mladi muzičar.

 – Današnja muzička scena jeste po formuli: nizak kvalitet – velika (vještačka) medijska pažnja, a rezultat je suprotan od umjetnosti i kulture.

 Rado se odaziva i na humanitarne koncerte, jer, kako kaže, muzika je povezana sa humanošću. Ovaj mladi pjevač dosta radi na sebi u moralnom i duhovnom smislu, a svojom muzikom poručuje…

 – Sve lijepo je Bogom dano da uljepšava živote i da shvatimo to. Ako dobijete na dar to da se možete obratiti širokim narodnim masama i da vas oni slušaju, zašto to ne iskorititi u dobre svrhe, da se učini nešto humano.

 Svoj dolazak u Banja Luku najavljuje već na ljeto, a mladim ljudima poručuje da rade srcem i vjeruju u to, jer srce neće slagati.

 Možete ga pratiti putem fejsbuk stranice.


eTrafika.net – Erna Duratović

Napiši komentar