fbpx

Iako je ideja za osnivanje pank benda “Grupna terapija” iz Banjaluke nastala još tokom 2008. godine “usljed nemara i lijenosti” sa radom počinje dvije godine kasnije. Uz male izmjene, ekipa je od početka bila ista i čine je Aco (bubnjevi), Gnjato i Putak (gitare), Feđa na basu i Kremenko na vokalu.

Sam naziv benda nastao je, kako ističu “u nekom pijanom prebačaju”, svidio im se, ali nije imao neko dublje značenje.

Nastupali su najčešće u Banjaluci, ali i u Doboju, Beogradu, Brodu i drugim gradovima.

Podrži eTrafiku

Autorske stvari…

“Inspiraciju za autorske pjesme crpimo iz svega sto se dešava oko nas i nama samima, od teškog ekonomskog stanja, uske svijesti naših sugrađana i nas samih, maltretiranju od strane policije, raznoraznih gluposti u koje čovjek upada i iz kojih se čupa, te do lijepših tema, jer nije život samo crn… Slavimo žensku ljepotu, prijateljstvo i odanost, mada inspiraciju dobijamo i iz klasičnih pijanih prolupa i gubljenja vremena po klupama i na dragstorima”, rekli su za eTrafiku momci iz “Grupne terapije”.

“Svako ima udjela u pravljenju stvari i sve ideje su dobrodošle. Niko nema neki fiksni zadatak kog treba da se drži… Nema ni sukobljavanja oko muzike unutar benda, možda oko zadnjeg piva u gajbi, to je sve”.

Banjalučka muzička scena…

“Ne postoji! Da bi imali scenu potrebno nam je više bendova određenog muzičkog pravca koji bi ju i činili. Ne vjerujem da Banjalučanke i Grupna Terapija dijele istu publiku i interesovanja, a pripadamo muzici koja se pravi u ovom gradu. Nismo upućeni, ali mislimo da najviše bendova ima u nekim metal vodama, pa možda bi se mogao koristiti pojam banjalučka metal scena. Banjalučka muzička scena sigurno ne”.

Pank u Banjaluci…

“Uzimajući okvirno, da ne dijelimo i ovo malo po pravcima, ima ali je na površnom nivou. Tu je Glazgov Kolac, Ispad od starijih bendova koji postoje godinama do nekih mlađih snaga , a vidjećemo šta budućnost donosi. Uglavnom takvi bendovi nastaju i nestaju i tako u nedogled, bez nečeg značajnijeg iza sebe. Nadamo se najboljem”.

Banjalučka publika…

“Predivni ljudi. Postoji taj neki kont, kao smoreni su ljudi po svirkama, mi nismo primjetili. Svirku treba shvatiti kao dobro zezanje i tako je i ispratiti”.

“Muzika je ogroman dio života, bez obzira da li je pravim ili jednostavno uživamo u njoj”, ističu iz banjalučkog pank benda Grupna terapija.

eTrafika.net – Ognjen Tešić

Napiši komentar