fbpx

Završena je treća sezona takmičenja “Poprokaut” u kojoj je titulu najboljeg ponio bend “Motherfunky” iz Prijedora!

Kako su i sinoć u emisiji rekli, pobjedu nisu očekivali pa je iz tog razloga i proslava bila skromnija.

“Skupili smo se kod jednog od članova benda, zajedno pogledali finalnu emisiju, popili koje pivo, ali i po koji sok, i naravno malo i zasvirali”, ističu momci iz ove grupe.

Podrži eTrafiku

Iako nisu osvojili najviše “lajkova” na Fejsbuku koji su donosili dodatne bodove ovaj bend je definitivno ostavio najbolji utisak na kolege muzičare koji su učestvovali u ovom takmičenju i koji su im dali najviše glasova.

“Lajk” način glasanja koji je posljednjih dana otvorio mnoge diskusije i prema kritičarima “omogućio da se ne uzima u obzir kvalitet već broj fejsbuk prijatelja koje bendovi imaju” ipak nije bio od velikog značaja jer je podijelio samo 105 glasova naspram bendova učesnika koji su jedni drugim podjelili 1274 boda.

Pobjednicima prijaju pohvale kolega, ali ističu da je najvažnija publika.

“Bili smo iznenađeni da su kolege iz drugih bendova nama dali visoke ocjene, i naravno to jako cijenimo i jako smo im zahvalni na tome, ali iskreno publika je najvažniji faktor uspjeha nekog benda”.

Grupa “Motherfunky” trenutno završava snimanje albuma prvenca, oko kojeg su trenutno najviše angažovani, a pobjeda u “Popmotherfunkyrokautu”, pored uvijek poželjne promocije donosi im besplatno snimanje spota koje će realizovati RTRS i koji im je pao kako kažu “kao kec na desetku”.

“Još uvijek nismo sigurni za koju pjesmu ćemo snimiti spot. Vidjećemo sa organizatorima da li možemo snimiti spot za pjesmu sa kojom se nismo prestavili u emisiji, pošto imamo jednu novu koja bi mogla da bude hit”.

Njima je ovo bio drugi nastup u ovom takmičenju, ističu da je konkurencija bila jaka, dobri bendovi sa odličnim autorskim pjesmama, ali i da je sama emisija i organizacija na puno većem nivou u odnosu na njihovo učestvovanje u prvoj sezoni.

“Emisija je puno ozbiljnije realizovana ove sezone, a u budućnosti bi mogli malo više pažnje da posvete demo bendovima, da prave izvještaje sa svirki i nastupa nas malih bendova. I da malo bolje predstave takmičarske bendove”.

A kada je riječ o grupi Motherfunky priliku za izvještavanje sa njihovih nastupa ne treba dugo čekati jer su koncertno veoma aktivni.

“Često nastupamo, ali i putujemo na razne festivale širom regije gdje promovišemo autorski rad u sredinama gdje inače nemamo priliku samostalo da organizujemo nastupe”, naveli su iz ovog benda.

Portal “eTrafika.net” im želi puno uspjeha u daljem radu!

Motherfunky

Boris Mršić – vokal

Nemanja Dobrovocki-vokal

Mario Rujević – gitara

Miljan Sredić – gitara

Igor Stakić – bas

Damir Knezević – bubnjevi

FB stranica: Motherfunky Prijedor

eTrafika.net – Ognjen Tešić

Napiši komentar