fbpx

Pažnju poštovalaca hip-hop scene privukao je nedavno objavljeni spot za pjesmu “Noćni rep”, koji su snimili banjalučki reperi Emby i Kovlaj. Kovlaj iza sebe ima demo album pod nazivom “Šah Mat”, mnogobrojna gostovanja na projektima širom Balkana, kao i dva video spota za singlove “Znaš Me” i “Noćni Rep”. Počeo je snimati 2004. godine, a prije toga se bavio break dance-om i crtao graffite. Emby je odavno poznat široj publici, a čitaoci eTrafike su nedavno imali priliku da pročitaju i intervju odrađen sa njim.

Spot za pjesmu “Noćni rep” je rađen u produkciji ekipe “Šaolin Studija”, pod pokroviteljstvom omladinske organizacije “FreeSkill” iz Prijedora. Montažu i postprodukciju su radili Nemanja Rauš i Milan Vlajkov Kovlaj, dok je za produkciju pesme zadužen bio Branko Davidović Morbid. Miks i master potpisuje Igor Suzić Ministar. Pjesma je snimana u banjalučkom studiju “Ektos”.

Da li je spot najava za neki novi projekat?

Podrži eTrafiku

Ne, to je projekat sam za sebe i biće još sličnih. Shvatio sam da mi se ne isplati da snimam albume jer me strašno puno koštaju, a malo „prašine“ podignu. CD kao format je već odavno prevaziđen i ne vidim zašto moramo da se držimo te forme kada je izdavanje u pitanju. Tako da sam odlučio da radim samo singl po singl i da, ako budem u mogućnosti, za svaki uradim i video spot. Već se radi na sljedećem singl/spot projektu, ali neću da najavljujem još ništa, prerano je.

Ko je sve učestvovao u snimanju i da li je bilo teško izgurati sve do kraja?

Iskreno, nismo se mnogo namučili, jer imamo pomoć od strane omladinske organizacije „Free Skill“ iz Prijedora koja nam je obezbijedila svu potrebnu opremu, a „Šaolin Studio“ je to krajnje profesinalno odradio tako da nije bilo nekih većih problema. Ovom prilikom im se zahvaljujem jer bez njih ovo ne bi bilo moguće.

Kako je došlo do saradnje sa Embyem?

Emby i ja smo već duže vrijeme u kontaktu i pripremali smo par stvari, ali nikako se nismo pronalazili na tom nekom zajedničkom terenu. Spontano smo došli na ideju da uradimo „Noćni Rep“, a još spontanije i cijeli video. Sve u svemu, na kraju je ispalo odlično i to je ono što je bitno.

Da li se tvoja priča promijenila od početka do sada?

Muzika da, ali sam kont svega toga ne. Stariji jesam, i iskustvo me je natjeralo da na iste stvari gledam iz drugačijih uglova. Mada, u srži sam isti onaj Kovlaj sa „Šah Mat-a“ i vjerujem da ću takav i ostati do kraja.

Koliko si (ne)zadovoljan prostorom u medijima?

Moram da priznam da se dosta popravilo u odnosu na prethodne godine. Međutim, još uvijek ima onih zaslijepljenih raznim stereotipima koji prate ovu vrstu muzike. Ali, neću da ih kritikujem jer su se ovaj put baš pokazali u dobrom svijetlu i izašli mi u susret. Dobio sam stvarno dosta ponuda za intervjue, lokalne novine i portali su podržali i ispratili cijelu priču oko novog spota, a spot su prihvatile da emituju i TV stanice u Banjoj Luci i Sarajevu.

Imaš li neke promotivne planove za Srbiju i region?

Zasad ne. Za kasnije ne znam, to ostaje da saznamo.

eTrafika.net – Žana Lugić

Napiši komentar