fbpx

Prva brčanska Biciklijada okupila je više od stotinu ljubitelja ovog sporta koji su na trgu Pravde pokazali svoje umijeće u vožnji dvotočkaša. Takmičili su se u dvije discipline, a svi učesnici dobili su skromne poklone.

Organizatori takmičenja su Svetosavska omladinska zajednica i biciklistički klub “Sveti Nikolaj”, dok je pokrovitelj Vlada Brčko distrikta.

“Prva je godina pa se nadamo da će narednih godina biti još više takmičara. Prema iskustvu kolega iz ostalih gradova, prvi put bude jako mali odaziv. Međutim, danas je bilo preko 100 učesnika”, rekao nam je jedan od organizatora Željko Novaković.

Podrži eTrafiku

Takmičari su odmjerili snage u sporoj vožnji i poligonu, koji se sastojao od slaloma, sprinta, vožnje sa preprekama i okretanja u krug. Svi učesnici su nagrađeni poklonima, a organizatori se nadaju da će naredne godine nagrade biti bogatije.

“Nagrade su bile skromne, trudili smo se da svi dobiju po nešto. To su bile kacige, zvonca, sajle, te kuponi za šišanje i masažu.  Nismo imali neke velike sponzore, to su više prijatelji koji se svakodnevno voze sa nama i koji su članovi našeg kluba. Nadam se da ćemo sljedeće godine imati vrijednije nagrade poput bicikla”, kaže Novaković.

 

 

eTrafika.net – Vanja Stokić

Napiši komentar