fbpx

Fotografije mlade Prnjavorčanke Jelene Babić u narednih nekoliko dana biće izložene u galeriji paba ‘’Pet lampi’’. Njeni sugrađani dobili su priliku da se uvjere u talenat, koji je posvjedočio i italijanski magazine Vogue, objavivši ih na svojoj internet stranici u maju ove godine.

Osim što je postala poznato ime na bh. fotografskoj sceni, kaže da joj pobjeda na konkursu ovog prestižnog magazina nije donijela radikalne promjene u životu. Od fotografisanja još uvijek nije profitirala, ali se nada da će se to promijeniti u budućnosti jer planira da njen hobi preraste u ozbiljan profesionalni angažman.

Jelena studira Informacione tehnologije i dizajn, a završila je i kurs analogne fotografije u Univerzetskom foto-kino klubu u Banjaluci. Iako nema dug fotografski staž, kaže da ju je fotografija oduvijek zanimala, ali nije imala hrabrosti da joj se posveti.

Podrži eTrafiku

Kao omiljeni žanr, Jelena izdvaja uličnu fotografiju – gradske motive, ljude, arhitekturu.

‘’Na ulici se uvijek nešto dešava, a moj zadatak je da to uočim. Kod ulične fotografije nikad ništa ne može biti planirano. Kad idem fotografisati, nikad ne znam da li ću se vratiti sa dobrom fotografijom ili neću imati ništa’’, kaže Jelena.

O vrednovanju fotografa i njihovih fotografija, kratko kaže da nije fotograf svako ko koristi Instagram.

,,Dobra fotografija za mene je ona koja ima dozu originalnosti i kreativnosti po pitanju kadra i kompozicije. Nužno je da fotograf unese sebe i svoju ličnost i da od nečega sasvim običnog napravi nešto drugačije.’’

Donosimo vam galeriju najboljih radova Jelene Babić.

eTrafika.net – Tanja Janjić

Napiši komentar