fbpx

Od 09. do 12. avgusta održaće se poznata zaječarska gitarijada na kojoj će ove godine pored pregršt odličnih bendova svoje učešće imati i dvije banjalučke grupe Charna i My Last Suicide.

Na nadaleko poznatoj Gitarijadi koja je tokom prethodnih 45. izdanja bila odskočna daska mnogim bendovima, Dragiša Radulović, Branimir Lokner i Djođe David, koji će inače sačinjavati žiri, odlučivaće ko je najbolji da osvoji prestižne nagrade.

Od preko 170 prijavljenih demo bendova izdvojio je 117 sa validnim prijavama, od kojih je stručnom analizom odabrano 12 koji će imati priliku da se bore za prestiž.

Podrži eTrafiku

Black Division (Osijek), Charna (Banjaluka), Bas i stega (Beograd), My Last Suicide (Banjaluka), Rđa (Beograd), Case Remnant (Zrenjanin-Beograd), Black Joker ( Pirot), Super Confusion (Kikinda), Void Inn (Beograd), Lates (Beograd), V.I.S. Novi Dan (Zaječar) i NL8 (Zaječar) su bendovi koji će nastupiti u takmičarskom dijelu Gitarijade.

Odabrani bendovi imaće priliku da od 23. do 30. jula učestvuju u Rock Akademiji u Zaječaru koju organizuje Timočki omladinski centar. Polaznici Akademije nizom radionica moći će da unaprijede svoje znanje iz nekoliko oblasti važnih za funkcionisanje jednog benda. Za sam rad i predavanja zadužene su organizacije sa rute E761, Alter Art i Academica.

eTrafika.net – Milovan Matić

Napiši komentar