fbpx

Ne postoji baš mnogo vježbi koje pokreću gotovo svaki mišić u tijelu, ali ona koja to čini veoma efikasno su sklekovi. Donosimo vam pet više nego dobrih razloga zbog kojih bi trebalo da radite sklekove svaki dan.

Sklekovi su vježba koju ako želite pravilno da je radite jednostavno morate angažovati svaki mišić, ona nam pomaže da sagorimo određen broj kalorija i toniramo trbušne mišiće poprilično brzo. Da biste radili sklekove nije vam potrebno mnogo vremena, a ni posebne opreme.

Gradite snagu gornjeg dijela tijela. Ako redovno budete radili sklekove svaki dan, veoma brzo ćete primijetiti kako vam je gornji dio tijela snažniji i to bez dizanja utega. Ciljna grupa mišiča za vrijeme sklekova su prsa i ramena koji za kratko vrijeme postaju snažniji.

Podrži eTrafiku

Jača jezgro tijela. Iako sklekovi spaaju pod vježbe za gornji dio tijela u principu svaki mišić u jezgru je angažovan tokom vježbanja. Sklekovi nam pomažu da toniramo stomačne mišiće bez trbušnjaka, što je zaista sjajno.

Brzo podižu nivo energije. U trenucima kad ste bezvoljni i ništa vam se ne da, brzinske napravite nekoliko sklekova i sigurno će vam veoma brzo biti bolje, imaćete više neergije i bićete bolje raspoloženi. Tokom sklekova poboljšava se rotok krvi, cijelo tijelo se zagrijava i mozak počinje efikasnije da radi.

Gradi koštanu masu. Koštana masa se s godinama prirodno gubi što kosti čini osjetljivijima i lomljivijima. Da bi kosti ostale snažne veoma je važno da radite vježbe koje podrazumijevaju dizanje utega. Te vježbe možete zamijeniti i sklekovima. Sklekovima ćete ujedno dodatno ojačati laktove i zglobove pa će mogućnost povreda tokom dizanja tegova biti mnogo manja.

Ubrzava metabolizam. Pošto sklekovi pokreću nekoliko grupa mišića za vrijeme vježbanja i srce vrednije radi, a sve to utiče na ubrzanje metabolizma što pomaže ukoliko želite izgubiti višak kilograma. Ako ovo nisu dovoljno dobri razlozi da još danas uvrstite sklekove u svoj redovan trening onda ne znamo šta jesu.

Lifepressmagazin.com

Napiši komentar