fbpx

Sjajnim odabirom motiva i okom oštrim za detalje, Aleksandra Buha iz Nevesinja donosi zanimljive radove u svijet fotografije. Smatra da je vrijednost svake fotografije podjednako bitna ako se tome prepustimo sa ljubavlju i željom da pokažemo drugima ljepotu koja nas okružuje.

Ona smatra da je svaki fotograf je dužan da ljepotu prirode podijeli sa drugima.

“Svaki trenutak je bitan za sebe. Sreća nas koji volimo fotografiju i jeste u tome što se nađemo na pravom mjestu u pravo vrijeme. Bilo bi sebično da ono što zabilježimo sačuvamo za sebe”, govori ona.

Podrži eTrafiku

Još od prvog susreta sa fotoaparatom krenula je u avanturu. Najviše voli fotografisati okolinu rodnog Nevesinja, životinje, igru oblaka i sve dragulje iz prirode.

“Fotografišem još od osnovne škole. Nikada nisam ni slutila da će neko obratiti paznju na moje radove. Nisam učestvovala na konkursima, obično su moja publika bili rodbina i prijatelji.”

 Neizbježni motivi u korpusu Aleksandrinih albuma su životinje i zalasci sunca. Kako kaže, najljepši zalasci su u Hercegovini, i najljepša igra oblaka je ona iznad njenog Nevesinja kada pogleda u daljinu.

“Pored detalja iz prirode, najviše volim fotografisati životinje. One se ne ljute i ako fotografija ne bude onakva kakvu su očekivale”, govori nam ova mlada djevojka kroz smijeh.

aleksandra buha foto (1) aleksandra buha foto (2)  aleksandra buha foto (5) aleksandra buha foto (6) aleksandra buha foto (7)

eTrafika.net – Tijana Trklja, Foto: Aleksandra Buha

Napiši komentar