fbpx

Nakon što je portal “eTrafika” prošle godine prvi pisao o Mihajlu Mikiju Jovanoviću i njegovom ljubimcu – automobilu Honda accors sa specifičnim natpisom Police, ovaj mladić rodom iz Srpca sa trenutnom adresom u Austriji, došao je u žižu javnosti a priču su prenijeli gotovo svi bh. mediji.

miki police1Da sve nije stalo na domaćim i nekoliko regionalnih portala dokazuje i to da su i pojedini austrijski portali preveli našu priču. Na našem portalu to je bio jedan od najčitanijih prošlogodišnjih tekstova.

Pored same ideje i anegdota koje je sa hondom doživio, o čemu smo razgovarali prošle godine (tekst: Mikijev “Police” napravio pometnju među domaćim policajcima), posebno pamtimo njegove nesuglasice sa policijom u Mikijevom rodnom mjestu koji su, po njegovim riječima, tvrdili da taj natpis treba ukloniti jer je zabranjen i spada pod “lažno predstavljanje”. Na Mikijeve riječi da je vozio po gotovo čitavoj Evropi te da nikada nije imao sličnih problema dobio je odgovor da se trenutno ne nalazi u Evropi.

Podrži eTrafiku

Godinu dana nakon toga sudski proces je završen a Miki se javlja da je sve prošlo u korist njega te da se ove godine nesmetano kreće bh. cestama.

“Prošle godine sam morao da vozim sa natpisom POLIOE dok nije prošlo suđenje. Sud je odlučio u moju korist, nije protiv zakona imati natpis POLICE što sam isticao sve vrijeme prethodne godine”.

Nakon što je sve i sudski riješeno Miki je dobio priliku da bez prepravljanja natpisa dođe u BiH gdje je ove godine učestvovao na skupu tuning auta u Taxi baru Gradiška.

“Najveća mi je bila želja  doći u svoj kraj i družiti se sa tunerima iz svoje zemlje. Oduševljen sam skupom, bilo je dosta auta i iz inostranstva, odlična organizacija i kao što to inače biva sa ovakvim skupovima sve je prošlo u miru i bez problema. I na kraju što me je najviše obradovalo je to da je moja HONDA bila BEST OF SHOW.”

miki police3

Miki istoiče da bi volio i da organizuje AUTO KLUB POLICE ali da zato treba da se priključi još dosta vozača sa sličnom idejom.

“Poznam ljude što su ulagali desetine hiljada evra u npr. Golfa1, možete zamisliti kakav je to golf. Ja nisam mnogo ulagao ali dovoljno da zapne za oko. Ideja je bila ključ svega. Čuo sam da sam prošle godine bio jedini auto u Evropskoj uniji sa natpisom POLICE, drugi su pisali Šerif i slično, nisu se  usudili pisati POLICE jer nisu znali da li to zakon dozvoljava. Ove godine samo u krugu od 100km gdje ja živim ima nas devet”.

Ističe da je veliki zaljubljenik u automobile i da, za razliku od ljudi koji često misle drugačije, nikada ne divlja po cestama.

“Gotovo svi  tuneri ne škripe sa svojim autom i ne luduju po ulucama jer vole svoja auta i čuvaju ih da što više godina provedu u njemu. Ne mjenjamo auta često jer se teško odvojiti od ljubimca. Ali bolje je tako nego trošiti pare na stvari koje skraćuju trajanje života”, kaže Miki.

Pročitajte i:

Mikijev “Police” napravio pometnju među domaćim policajcima

 

 

eTrafika.net – Ognjen Tešić

Napiši komentar