fbpx

Do početka prvog Beer Festa u Banjaluci ostalo je nešto više od jednog dana. Posjetioci će imati priliku da uživaju u velikom broju izloženih piva, kao i bogatom muzičkom programu. Najzvučnija imena su Ritam nereda, Letu štuke i Atheist rap, a ono što Banjalučane posebno raduje jeste slobodan ulaz.

Organizatori Festivala Strahinja Grahovac i Milisav Lutovac ističu da su na samu ideju održavanja došli zajedno jer su gradu na Vrbasu htjeli pružiti jedno lijepo dešavanje i time obogatiti kulturne i urbane događaje u Banjaluci.

„Postavili smo ga za kraj juna, kako bismo tako najavili i naš Fresh Wave festival koji će biti u avgustu na Kastelu“, rekao nam je Grahovac.

Podrži eTrafiku

Posjetiocima će osim svirki sigurno biti zanimljivo i takmičenje u brzom ispijanju piva, koje je planirano za nedjeljno popodne.

„Pored velikog broja piva koja će biti izložena tokom tri dana Beer Festa, posjetioci će se na info pultu na ulazu moći prijavljivati za takmičenje u brzom ispijanju piva i te prijave će trajati do nedjelje u 18 časova. Tada ćemo najaviti kada počinju kvalifikacije, a zatim drugi krug i finale. Mislimo da će to ljudima biti interesantno i da će lijepo upotpuniti zabavu koja će ovog vikenda biti u Banjaluci“, govori Lutovac.

Za učešće u takmičenju će se plaćati kortizacija u iznosu od 2 KM, a organizatori su za nagradni fond izdvojili 300 KM, na šta će se dodati i novac od učešća. Ističu da su odlučili da ulaz na Beer Fest bude besplatan kako bi uspjeli okupiti veći broj ljudi i započeli ljeto na jedan lijep način.

Producent programa Festivala Marko Tica rekao nam je da su se prilikom odabira izvođača vodili time da to bude gitarski festival i da obuhvate sve žanrove, od roka, metala i panka pa do popa.

„Birali smo hedlajnere po sistemu da to budu značajna imena koja su na sceni posljednjih 20 godina i mislim da smo dobro izabrali, za svakoga ima ponešto. Svaki dan ima oko pet grupa koji podržavaju glavne zvijezde i to su uglavnom banjalučki bendovi, krem banjalučke alternativne scene. Prvi dan imamo Ritam nereda, novosadske momke koji već 20 godina lupaju po hard kor metalu i panku i zaista su kultan bend. Drugi dan su tu Letu štuke, jedan fin bend iz Sarajeva, za mlađu i stariju generaciju. U nedjelju je tu Atheist Rap, novosadske legende koji su dobili status umjetnika“, navodi Tica.

beer_fest_bl_program

Program počinje sutra u 16 časova u vodenom parku Akvana i traje svaki dan od 1 sat iza ponoći. Hedlajneri sviraju od 23 sata.

eTrafika.net – Vanja Stokić

Napiši komentar