fbpx

Devetu godinu zaredom, manifestacija “Noć muzeja” obilježena je sinoć u Muzeju Republike Srpske u Banjaluci.

Manifestaciju je u 18 časova otvorio ministar prosvjete i kulture RS Goran Mutabdžija, koji je podsjetio i na ovogodišnji humanitarni karakter.

“Zamolili smo sve građane koji  dolaze da ponesu po jedan primjerak knjige koje će biti proslijeđene bibliotekama u Srpskoj”, rekao je ministar prisutnima.

Podrži eTrafiku

U trajanju od četiri sata, program sinoćnje “Noći muzeja” nudio je zanimljive sadržaje kako djeci, tako i odraslima. Arheološka pećina bila je glavna atrakcija, a posjetioci su posebu pažnju posvetili izložbi privatnih kolekcija (fotoaparati, pegle, čajnici…). Za muzički dio bili su zaduženi djeca, srednjoškolci i studenti, dok su veliki i mali umjetnici u posebnom dijelu slikali na temu “Noć muzeja”.

Pošte Srpske omogućile su posjetiocima da napišu i besplatno pošalju razglednice sa motivima Muzeja Republike Srpske i manifestacije.

Pored postavki u sklopu manifestacije, posjetioci su rado razgledali i stalne postavke o Drugom svjetskom ratu, Jasenovcu, Vladi Miloševiću, životinjskom svijetu naših prostora…

eTrafika.net – V. Stokić, Foto: V. Stokić, G. Terzić

Napiši komentar