fbpx

Druga brčanska Biciklijada okupila je danas oko 250 ljubitelja biciklizma, koji su se takmičili u sporoj vožnji i vožnji na poligonu. Najstariji učesnik ima 68 godina, a najmlađi tek pet.

biciklijada_brcko_2013Drugu godinu za redom Svetosavska omladinska zajednica i Biciklistički klub “Sv. Nikolaj” iz Brčkog organizuju ovaj događaj kako bi popularizovali biciklizam. Član kluba i jedan od organizatora Željko Novaković rekao nam je da je učestovalo oko 250 ljudi, dok je prijavljenih bilo 210. Ono što ga posebno raduje jeste dolazak gostiju iz Lopara i Šamca.

“Došli su i naši prijatelji iz Lopara i Šamca, kojima se uvijek rado odazivamo na biciklističke događaje, družimo se tokom cijele godine i obilazimo zajedničke manifestacije. Drago nam je što su se odazvali pozivu i uveličali ovaj događaj”, navodi on.

Podrži eTrafiku

Nakon defilea kroz grad, biciklisti su na platou ispred CIPS-a testirali svoje umijeće u sporoj vožnji i vožnji na poligonu. Prvih stotinu prijavljenih dobilo je majice, četvorica najbržih na poligonu kacige, kao i petorica najsporijih na sporoj vožnji i najstariji član. Na kraju su izvlačili i glavnu nagradu koju je dobio jedan od najmlađih učesnika.

“Najstariji učesnik ima 68 godina, a najmlađi oko pet. Slučajno se poklopilo da upravo taj dječak dobije i glavnu nagradu, odnosno biciklo”, kaže Novaković.

Organizatori kažu da su jako zadovoljni kako je protekla Biciklijada. U odnosu na prošlu godinu imali su skoro duplo više učesnika, a u organizaciji su im pomogli i sponzori – Gafro komerc, Veld Mag, MB Radić, apoteke Zdravlje i Jelen. Kao i prošle godine, glavni pokrovitelj je Vlada Brčko distrikta.

 

 

eTrafika.net – Vanja Stokić

Napiši komentar