fbpx

Milan Štikovac (24) dolazi iz Prijedora i izabran je za najboljeg volontera Volonterskog radnog kampa u Doboju.

Milan_stikovacKamp je trajao sedam  dana i učestvovalo je 35 volontera. Radili su na saniranju dvije osnovne škole, čišćenju prostorija, uređivanju okoline škola. Takođe se radilo na razgrtanju šuta i zemlje kako bi je pripremii za sijanje trave.

Milan ističe da se na ovaj kamp prijavio zbog upoznavanja novih ljudi, sticanja prijateljstava i, najvažnije, pomoći ugroženim ljudima.

Podrži eTrafiku

“Ovaj kamp mi je dosta značio zbog sticanja novih prijatelja i pomoći ugroženim gradovima. Najbitnije je da i mala grupa ljudi može učiniti dosta dobrih stvari kad se slože, a imaju volju i želju sa radom”, kaže Milan.

Grupu koja se prijavila za volontiranje Milan navodi kao jako zainteresovanu za ovaj kamp, te da su prilično svi isto razmišljali, otišli su da se druže i naravno da pomognu.

“Odradili smo to jako dobro, bar što se tiče nas. Ali u suštini, svi su bili jako zadovoljni. Možda bi bilo bolje da nas je bilo više i iz drugih gradova, ali i ova ekipa je bila fantastična.”

Milan je volontirao i u Šamcu i Domaljevcu gdje su radili na saniranju parka, vrtića kao i osnovne i srednje škole. Razlog zbog kojeg se prijavio je kao i za kamp u Doboju. Njegovo je mišljenje da volonter samo treba da ima želju da pomogne ljudima.

“Po meni je ovaj sada kamp i tok organizovanja bio dobar, nema tu nekih velikih stvari koje se mogu promijeniti. Svi su na vrijeme znali kad će da bude kamo, kad i kako. Moja poruka je da svi treba rado da se prijavljuju na ovakve kampove i radne akcije. Onaj osjećaj kada pomognes nekome je neprocjenjiv.”

Kamp je počeo 28. jula, a volonteri su bili smješteni u kasarni Miljkovac u Doboju.

 

 

eTrafika.net – Erna Duratović

Napiši komentar