fbpx

U Banjaluci se tokom vikenda, 18. i 19. novembra, prikuplja novčana pomoć za stanovništvo u Gazi. Organizatori akcije su Banjalučki socijalni centar (BASOC), udruženje Pomozi.ba, Helsinški parlament građana Banjaluka i umjetničko-aktivistički kolektiv Soba.

Foto: Ajdin Kamber – Fotobaza.ba

“Pozivamo da, koliko možemo, pokažemo solidarnost tokom cjelodnevnih akcija prikupljanja novčane pomoći, u prostorijama Banjalučkog socijalnog centra (Mirka Kovačevića 17) uz druženje, projekciju filma, kuhanje i razgovor o drugim mogućnostima i vrstama pomoći”, navode iz BASOC-a.

Podrži eTrafiku

Za oba dana u terminu od 12h do 14h je predviđeno zajedničko pripremanje ručka, uz razgovor sa predstanicima humanitarnog udruženja Pomozi.ba.

U subotu od 18 sati će biti prikazan film o arpsko-izraelskom ratu 1948. godine. Za nedjelju u istom terminu je planirana projekcija filma o Pokretu nesvrstanih i Jugoslaviji.

“Zbog trenutne situacije na graničnom prijelazu Rafa, između Pojasa Gaze i Egipta, nije moguće distribuirati hranu, odjeću i druge životne potrepštine. Udruženje Pomozi.ba trenutno šalje novčanu pomoć preko tri partnerske organizacije: Rahma Austria, Swiss Barakah Charity i NATUF for Environment and Community Development. Kutije za prikupljanje novca bit će postavljene u prostorijama BASOC-a od 10:00 do 23:00, za subotu i nedjelju”, poručuju organizatori.

Napiši komentar