fbpx

Azhar Kalamujić (Centar za istraživačko novinarstvo), Ljiljana Smiljanić (Al Jazeera Balkans), Milan Rakulj (Nezavisne novine) i Bojan Trgić (Micro Mreža), novinari su koji će 8. novembra u 19 časova, u banjalučkom pabu KSET, sa publikom podijeliti anegdote sa novinarskih terena.

Izvor: eTrafika

Radi se o drugom izdanju događaja “Pričamo priče o pričama“, gdje novinari otkrivaju sve ono što ne može da se sazna iz njihovih objava u medijima. Oni će imati po 10 minuta da ispričaju šta se dešavalo iza kulisa. Kako su pronašli temu i dokaze, kako su došli do sagovornika, jesu li napravili neku grešku, ko je pokušavao da ih spriječi da objave priču. Nakon toga, publika će imati priliku da pita sve što ih bude zanimalo ili jednostavno prokomentariše to što su čuli.

Podrži eTrafiku

Azhar Kalamujić, u novinarstvu je već 30 godina. U Centru za istraživačko novinarstvo (CIN) radi 16 godina. Za ovaj medij objavio je desetine istraživačkih priča o balkanskim rutama trgovine drogom, kriminalnoj mreži Nasera Kelmendija i njegovim vezama sa političarima i biznismenima u BiH, Crnoj Gori i na Kosovu. Radio je na slučajevima reketiranja bosanskohercegovačkih biznismena, zloupotrebama studentskih servisa u finansiranju političkih partija, kriminalu u vojnoj industriji BiH… Dobitnik je više nagrada za ovoj rad, poput međunarodne nagrade Duško Jovanović 2019. godine, za priču o krađi imovine sarajevskih Jevreja ubijenih u Holokaustu, EU nagrade za istraživačko novinarstvo, “Global Shining Lights Award“, Transparency International za integritet u novinarstvu, specijalnog priznanja CEI SEEMO za izuzetan doprinos u istraživačkom novinarstvu u regionu…

Po struci profesorica engleskog jezika, Ljiljana Smiljanić je u novinarstvu 20 godina, od čega je već 12 godina novinarka televizije Al Jazeera Balkans. Izvještava o politici, ratnim zločinima, migrantskoj situaciji u BiH… Svakodnevno izvještava direktno sa mjesta gdje priče nastaju — terena.

Milan Rakulj, diplomirao je srpski jezik i književnost. Objavio je tri knjige pjesama, a njegova poezija je prevođena na francuski, mađarski i makedonski jezik. Dobitnik je tri književne nagrade: “Stražilovo”, “Srpsko pero” i “Pečat varoši sremskokarlovačke”. Zaposlen je kao novinar u Nezavisnim novinama, gdje piše za rubriku o kulturi.

Osnivač i urednik portala Micro mreža Bojan Trgić, istovremeno je i dopisnik Nezavisnih novina iz Gradiške. Po zanimanju socijalni radnik, Bojan je uplovio u novinarstvo kroz rad na Alternativnoj televiziji. Posvećen je izvještavanju o temama povezanih sa Gradiškom, u kojoj živi. Često piše o korupciji, kriminalu i zloupotrebi javnih sredstava.

Zato vas pozivamo da dođete u KSET u srijedu, 8. novembra u 19 časova, i direktno od novinara saznate šta im se sve dešava tokom rada. Naši drugari iz KSET-a organizuju rok svirku nakon našeg događaja, što je sjajna prilika da se družimo u opuštenoj atmosferi. Ne zaboravite da neposredno prije događaja od ekipe eTrafike preuzmete kupon za besplatno piće u pabu KSET.

Pogledajte kako je događaj izgledao prošlog puta:

Pričamo priče o pričama: 100 KM u rokovniku i ekstremisti iz komšiluka

Napiši komentar