fbpx

Upravni odbor Udruženja/udruge BH novinari i Linija za pomoć novinarima (FMHL) daju punu podršku Aleni Beširović i Harunu Dinareviću, novinarima portal Naratorijum, koje je sramotno izvrijeđao Milan Kovač, načelnik Šipova i kadar stranke Savez nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika (SNSD).   

Izvor: Saopštenje

U petak 15. septembra, načelnik Kovač je pozvao telefonom novinara Haruna Dinarevića i tom prikom uputio niz brutalnih, primitivnih i vulgarnih rečenica Dinareviću i njegovoj koleginici Aleni Beširović. Kovač je koristio rječnik neprimjeren funkciji koju obnaša u lokalnoj zajednici i poziciji u vladajućem SNSD –u. Zajedno sa grupom inozemnih novinara, Dinarević i Beširović su objavili istraživačku priču o Šumama Republike Srpske u kojoj se spominje i načelnik Šipova, nakon čega je uslijedio napad.

Podrži eTrafiku

Upravni dobor BH novinara ocjenjuje ovaj slučaj primitivnim političkim pritiskom i pokušajem zastraživanja novinara Naratorijuma sa ciljem zaustavljanja njihovog novinarskog rada, uključujuči i kritičko pisanje istraživačkih priča o temama uništavanja zajedničkih dobara i okoliša u Republici Srpskoj, iza kojih nedvosmisleno stoje kadrovi SNSD –a u lokalnim zajednicama.

Upravni odbor BH novinara i Linija za pomoć novinarima javno pozivaju MUP Republike Srpske na hitnu istragu ovog incidenta i provođenje zakonskih mjera za kažnjavanje načelnika Milana Kovača. Istovremeno, BH novinari pozivaju Opštinsku organizaciju i Predsjedništvo SNSD–a da sankcionišu svoga člana zbog njegovog neprimjerenog ponašanja i vulgarnih napada na novinare Naratorijuma.

Povezani tekstovi:

Opština kao porodično gazdinstvo: Načelnik Šipova uhljebio svoju i ženinu rodbinu

Napiši komentar