fbpx

Kako bi olakšali tranziciju djece u školsku sredinu i pružili podršku roditeljima u razumjevanju izazova sa kojima se njihova djeca suočavaju, Fondacija “Za porodicu” u saradnji sa porodičnom savjetnicom Aleksandrom Radanović i geštalt psihoterapeutkinjom Milicom Grubor, organizuju niz besplatnih radionica pod nazivom “Polazak u školu iz dječijeg ugla” i “Budite podrška svom djetetu“ u virtuelnom formatu.

Izvor: Saopštenje; Foto: Ajdin Kamber

Ove radionice namijenjene su djeci koja se pripremaju za prvi korak u školsku avanturu ili povratak školskim obavezama, kao i roditeljima koji žele bolje razumjeti i podržati svoju djecu u ovom važnom periodu njihovog života.

Podrži eTrafiku

“Polazak u školu iz dječijeg ugla” fokusira se na problematiku karakterističnu za dječiju perspektivu te djeci i roditeljima pruža šansu da se izraze, postave pitanja, nauče i podjele svoje brige i nade. Kroz intuitivan pristup, polaznici će naučiti kako da se nose sa promjenama i novim izazovima koje donosi škola. Radionici se pristupa putem ovog linka.

S druge strane, “Budite podrška svom djetetu” je radionica koja je dizajnirana da pomogne roditeljima u razumjevanju emocionalnih i psiholoških potrebe svoje djece tokom tog ključnog perioda. Roditelji će dobiti alate i savjete o tome kako da pruže adekvatnu podršku i kako da se nose sa eventualnim poteškoćama koje njihova djeca mogu iskusiti. Radionici se pristupa putem ovog linka.

Radionice su već počele i traju do 16. septembra. Njihova realizacija je omogućena kroz partnersku saradnju Društva psihologa Republike Srpske i Fondacije za porodicu koji su zajednički pokrenuli internet platformu za pružanje psiholoških usluga.

“Smatramo da su ove radionice prilika da zajedno naučimo kako da olakšamo proces prilagođavanja djece na školu i kako da izgradimo snažnu i podržavajuću porodičnu zajednicu. Zajedno ćemo ostvariti glavni cilj – srećno i zdravo djetinjstvo, ispunjeno učenjem i podrškom”, poručuju iz Fondacije “Za porodicu”.

Napiši komentar