fbpx

Centar za razvoj medija i analize poziva novinare i medijske kuće da se u periodu od 1. do 31. maja 2022. godine prijave na konkurs za najbolje novinarsko istraživanje o korupciji.

Izvor: Saopštenje

Konkurs je otvoren za sve novinare i medije sa sjedištem u Bosni i Hercegovini, a nagrade će se dodjeljivati u kategorijama:
• za najbolje istraživanje o korupciji objavljeno u štampanim i online medijima,
• za najbolje istraživanje o korupciji emitovano u programu televizijskih stanica,
• za najbolje istraživanje o korupciji emitovano u programu radijskih stanica i
• za najbolje istraživanje o korupciji u multimedijalnim sadržajima u Bosni i Hercegovini.

Podrži eTrafiku

Prijavljeni radovi moraju biti istraživačke priče objavljene u nekom od bh. medija u periodu od 1. maja 2021. godine do 30. aprila 2022. godine.

Autore za nagradu mogu predlagati medijske kuće, novinske agencije, urednici svih medija ili sami novinari/autori. Prijedloge možete poslati elektronskim putem na zvaničnu adresu Novinarske nagrade crma.novinarskanagrada@gmail.com sa naznakom Za novinarsku nagradu i naznakom kategorije za koju se rad prijavljuje. Audio i video izvještaje možete poslati putem WeTransfera. Ukoliko su prilozi objavljeni na You Tube kanalu medija, dovoljno je poslati link.

Novinarska nagrada biće dodijeljena u okviru Programa istraživačkog novinarstva, kojeg finansira USAID u BiH. Centar za razvoj medija i analize nastavlja tradiciju nagrađivanja istraživačkih novinara i promocije istraživačkog novinarstva započetu prije deset godina kada je uspostavljena ACCOUNT novinarska nagrada.

Napiši komentar