fbpx

Udruženje građana “Zdravo da ste” u proteklom periodu realizovalo je projekat “Manjine predstavljaju”. Cilj projekta bio je osnažiti mlade u zajednici za prepoznavanje problema sa kojima se suočavaju manjine u našem društvu, podizanje svijesti i borba protiv govora mržnje kroz razvoj empatije, znanja, razumijevanja i tolerancije.

Izvor: Saopštenje

Svoja zapažanja i ideje mladi su pretočili u šest kratkih video priče. Priče govore o seksualnim manjinama, govoru mržnje, stereotipima, vjerskoj netrpeljivosti, nejednakosti u društvu. Ovim pričama mladi žele ukazati na važnost međusobnog razumijevanja, poštovanja ljudskih prava i sloboda, te ukazati na nivo štete izazvan govorom mržnje i diskriminacijom.

Podrži eTrafiku

Prava i pozicija manjina u društvu trebaju biti više vidljiva da bi generacije mladih razvile empatičnost ali i učinili da društvo postane više inkluzivno i podržavajuće.

Projekat “Manjine predstavljaju” realizovan je uz podršku Evropske unije i Savjeta Evrope kroz akciju “Promocija različitosti i jednakosti u BiH” u okviru programa “Horizontalni instrumenti za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2020”.

Napiši komentar