fbpx

Stanari studentskog doma „Nikola Tesla“ u Banjoj Luci otrovali su se juče hranom u menzi, saznaje portal eTrafika.net.

Iako zvaničnih podataka još uvijek nema, od više stanara doma dobili smo informaciju da je određeni broj njihovih kolega primljen u  Klinički centar Banja Luka, dok su oni sa blažim simptomima ostali u domu. O tačnom broju otrovanih studenata se još uvijek nagađa, pa tako neki tvrde da ih ima oko 30, dok se po nekima taj broj penje do 70.

menza_banja_luka_smanjena“Juče oko 11 sati zabolio me je stomak, ali nisam mnogo obraćao pažnju na to, jer sam smatrao da će ubrzo da me prođe. Ipak, nakon pet sati bol se samo pojačavao, a uz to sam dobio i temperaturu. Zajedno sa kolegom koji je bio u još gorem stanju smo otišli na pregled i u Kliničkom centru su nam dali infuziju od koje nam je bilo malo bolje. Mene su odmah pustili, a kolega je ostao do jutros kad je pušten. Ipak, bolovi još uvijek nisu prestali, kao ni temperatura. U Kliničkom centru sumnjaju da smo se zarazili salmonelom, ali još uvijek obavljaju pretrage”, rekao je za eTrafiku student Slobodan Kovačević, koji kaže da je u Klinički centar primljeno 50 studenata, dok je 20 njih pušteno kući.

Podrži eTrafiku

Kako navodi Kovačević, njegovo stanje je čak bilo i među blažima, jer je bilo studenata koji su vrištali od bolova i padali u nesvijest.

O ovom slučaju dobili smo potvrde od još nekoliko stanara doma „Nikola Tesla“. Trojica studenata koji su željeli ostati anonimni rekli su nam da su se im prvi simptomi pojavili juče nakon ručka, te da još uvijek nisu išli u Klinički centar, ali da će to uraditi ukoliko im se stanje uskoro ne popravi. Simptomi su im isti – mučnina, malaksalost, temperatura i dijareja.

Predsjednik Skupštine studenata SC “Nikola Tesla” Igor Macanović rekao nam je da se radi o 27 oboljelih studenata.

“Imam informaciju da je 27 studenata hospitalizovano, od čega je 13 zadržano na liječenju. Sutra zasijeda Upravni odbor SC ‘Nikola Tesla’ gdje ćemo vidjeti šta i kako dalje. Skupština studenata će sutra uputiti otvoreno pismo u kome traži od nadležnih institucija da provjere taj slučaj. Sutra posle Skupštine ću imati više infromacija”, rekao nam je on.

Jedan od stanara doma rekao nam je da je sanitarna inspekcija sinoć dolazila u menzu i da su tu proveli četiri sata.

“Jutros je menza mirisala na sredstvo za dezinfekciju, a svi zaposleni su nosili higijenske maske i rukavice”, rekao nam je on.

Trovanje u studentskom centru “Nikola Tesla” potvrdio je i direktor doma Milan Komljenović.

U Kliničkom centru nam za sada nisu mogli dati informacije o ovom slučaju, pa ćemo više podataka imati ujutru.

Povezani tekstovi:

Šta je pravi uzrok trovanja i koliki je tačan broj oboljelih studenata?

OTKRIVAMO: Kako su nestali uzorci zaražene hrane?

Uzrok zaraze u menzi su makarone, a ne piletina?

 

 

eTrafika.net

Napiši komentar