fbpx

Udruženje ekonomista RS SWOT i Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH organizuju nagradni konkurs za najbolji novinski članak ili TV prilog koji se tematski bavi problemima crnog tržišta duvanskih proizvoda u BiH. 

Izvor: Saopštenje

Konkurs se organizuje u sklopu nastavka kampanje „Stop švercu“, koji zajednički realizuju UIO i Udruženje ekonomista RS SWOT. Konkurs se organizuje kako bi se dodatno ukazalo na problem crnog tržišta duvanskih proizvoda koje na godišnjem nivou odnosi na stotine miliona konvertibilnih maraka iz legalnih tokova novca.

Foto baza

“Pored enormnih ekonomskih gubitaka, crno tržište duvanskih proizvoda je pogubnije i po zdravlje građana, jer se ni na koji način ne može kontrolisati. Tačnije ne može se kontrolisati kvalitet, uslovi skladištenja, transporta, lokacije prodaje i sl. Imajući u vidu uticaj medija, smatrali smo da oni mogu biti snažna poluga u borbi sa crnim tržištem”, stoji u saopštenju organizatora konkursa.

Žiri, koji će sačinjavati predstavnici Udruženja ekonomista RS SWOT, UIO, ekonomski ekspert i Udruženja novinara BiH – Klub novinara Banja Luka, će nagraditi tri najbolja rada koji do 15. juna 2021. godine budu objavljeni u nekom od registrovanih medija na teritoriji BiH.

Najbolje ocjenjeni članak ili TV prilog će biti nagrađen sa 1.000 KM, drugorangirani sa 750 KM i trećerangirani sa 500 KM.

Na konkurs se mogu prijaviti novinari štampanih, elektronskih i online medija koji redakciju imaju u Bosni i Hercegovini.

Zainteresovani kandidati treba da dostave:

  • Ime i prezime autora/ke članka
  • Kratku informaciju o mediju za koji rade/redakciji/oblastima koje prate/temama o kojima izvještavaju
  • JIB/PIB medija u kojem je objavljen članak

Način dostave radova za konkurs:

  1. Za članak objavljen u štampanom mediju dostaviti PDF objavljenog članka u štampi
  2. Za članak objavljen na web portalu dostaviti link portala na kojem je objavljen članak
  3. Za prilog emitovan na TV dostaviti snimak objavljenog priloga wetransferom ili ga postaviti na Youtube
  4. Za radio prilog dostaviti, snimak objavljenog priloga u mp3 formatu

Traženu dokumentaciju je potrebno poslati na adresu: urednik@swot.ba sa naznakom „Prijava na konkurs za najbolji novinski članak“.

Rok za prijavu je 15. jun 2021. godine. Kriterijumi za izbor najboljeg radova će biti objavljeni na sajtu www.swot.ba nakon održane prve sjednice žirija. Imena pobjednika će se objaviti 20. juna 2021. godine.

Napiši komentar