fbpx

Akciji prikupljanja novca za pomoć porodici Uldrijan priključilo se i Udruženje „Pomozi.ba“ koje je na svom sajtu pokrenulo kampanju za prikupljanje novca. Donacije su moguće na njihovoj veb platformi, klikom na opciju “doniraj odmah”, kao i putem standardnih računa Udruženja.

Uplate su moguće i iz inostranstva, a svi računi, kako iz BiH tako i iz inostranstva su dostupni na ovom linku. Udruženje „Pomozi.ba“ je i prošle godine podržalo akciju prikupljanja novca za pomoć ovoj porodici, kada su izdvojili 2.000 KM.

Podsjećamo, Udruženje građana „eTrafika.net“ je ovu humanitarnu akciju pokrenulo kako bi otplatio dugovanja porodice Uldrijan za stan i električnu energiju. Njihova dugovanja su na početku akcije, u junu 2020. godine, iznosila oko 14.000 KM. Nedavno je Udruženje od donacija građana platilo dio dugovanja za stan. Na račun Fonda stanovanja RS je uplaćeno 5.262,80 KM kako bi se izmirio osnovni dug za stambeni kredit. Da bi se kredit zatvorio potrebno je uplatiti još toliko novca za kamate, te dugovanja za struju. Na računu u banci, koji je udruženje građana eTrafika.net otvorilo posebno za ovu akciju, preostalo je još oko 1.500 KM a da bi se isplatila preostala dugovanja, neophodno je prikupiti još oko 7.500 KM.

Foto baza

Porodicu Uldrijan čine Grozda (75), Saša (50) i Irena (46) koji imaju velikih problema sa zdravljem: Parkinsonova bolest, osteoporoza, šizofrenija, dijabetes, paranoja, gastritis. Mjesečno na lijekove potroše oko 300 KM, a zbog velikih dugovanja koja iznose oko 14.000 KM, penzije su im znatno umanjenje i prinuđeni su da se hrane u javnoj kuhinji.

Za Uldrijane njihovi sugrađani posljednjih devet godina povremeno prikupljaju hranu i sredstva za higijenu. Udruženje građana „eTrafika.net“ odlučilo je da prikupi novac za otplatu dugova, kako bi oni konačno mogli da koriste svoje penzije u punom iznosu i žive dostojanstveno.

Napiši komentar