Volonteri i volonterke Fondacije Stariji brat, starija sestra pripremili su kreativnu kampanju  pod nazivom “Porasti svijete u(z) sretno dijete” koja ima za cilj  obezbijediti novčana sredstva kako bi se druženja djece i volontera/volonterki nastavila i ovaj projektni ciklus, i kako bi omogućili druženja za nove parove, kako u Sarajevu tako i u drugim gradovima u kojima se trenutno implementira projekt. Pored toga, ovom kampanjom se nastoji potaknuti šira javnost na filantropska djelovanja i podršku volonterizmu mladih.

Izvor: Saopštenje

Kroz ovu kampanju, volonteri i volonterke Fondacije su izradili promotivne bedževe, cekere, majice i maske koji oslikavaju druženja volontera/ki i djece.

Trenutno je u program Stariji brat, starija sestra uključeno 110 djece i isto toliko volontera u šest gradova u BiH. Kroz prijateljski odnos volontera i djeteta ojačane su socijalne vještine djece, povećan je uspjeh u školi, ali i vannastavnim aktivnostima. Djeca kroz ovaj projekt imaju priliku posjetiti kino, pozorište, razne sportske i kulturne događaje koje si inače ne mogu priuštiti.

Ovom prilikom se pozivaju sve kompanije, organizacije, institucije, ali i zainteresirani pojedince da podrže druženja volontera/ki i djece donacijom u Fond Stariji brat, starija sestra.

Za bh državljane, donacije je moguće uplatiti na žiroračun Fondacije:

Vlasnik računa: Fondacija za podršku i razvoj mentorskih programa “Stariji brat, starija sestra”

Naziv banke: UniCredit bank d.d.

Broj računa: 3387302229533649

Svrha uplate: Donacija u Fond SBSS

Za inostrane uplate, tu je platforma GlobalGiving.org  pod brojem projekta #50232.

Donacijom u SBSS fond pomažete djeci u potrebi da dobiju podršku i mentorstvo starijeg brata ili sestre!

Više informacija o samoj kampanji i radu Fondacije Stariji brat, starija sestra se može naći na ovom linku.

Napiši komentar