fbpx

Tokom humanitarne akcije za porodicu Uldrijan iz Banjaluke do sada je skupljeno 4.915,90 KM. Da bi Uldrijani konačno živjeli životom kakav zaslužuju, potrebno je prikupiti još 9.084,10 KM. Velika pomoć stigla je iz udruženja Pomozi.ba iz Sarajeva, koje je uplatilo 2.000 KM.

Svi koji žele pomoći Grozdi (75), Saši (50) i Ireni (46) Uldrijan mogu to uraditi uplatom na poseban račun otvoren u Addiko banci.

Primalac: UG eTrafika.net

Broj računa: 5520001920847898

Svrha: donacija za Uldrijane

Naredne sedmice eTrafika organizuje humanitarnu predstavu, kao i humanitarni turnir u kuglanju. Prikupljeni novac će biti iskorišten za otplatu dugova za struju i stambeni kredit, koji iznose oko 14.000 KM.

Svi članovi ove porodice imaju velike probleme sa zdravljem: Parkinsonova bolest, osteoporoza, šizofrenija, dijabetes, paranoja, gastritis… Mjesečno na lijekove potroše oko 300 KM, a zbog velikih dugovanja penzije su im znatno umanjenje i prinuđeni su da se hrane u javnoj kuhinji.

Za Uldrijane njihovi sugrađani posljednjih devet godina povremeno prikupljaju hranu i sredstva za higijenu. Udruženje građana eTrafika.net odlučilo je da prikupi novac za otplatu dugova, kako bi oni konačno mogli da koriste svoje penzije u punom iznosu.

U nastavku pogledajte izvode bankovnog računa koji je naše udruženje otvorilo samo za potrebe ove akcije.

Teška sudbina porodice Uldrijan: Znamo šta znači nemati 0,20 KM

Napiši komentar