fbpx

Zbog nepostupanja po prijavi Vanje Stokić, glavne i odgovorne urednice portala eTrafika.net, u slučaju prijetnji smrću koje je dobila, Policijska uprava Banjaluka novčano je kaznila krim inspektora Petra Mirkovića.

Piše: Nataša Tomić, foto: BLMojGrad

Podsjećamo, glavna i odgovorna urednica portala eTrafika.net Vanja Stokić je, nakon što joj je Goran Živanović prijetio smrću, otišla do Policijske stanice Banja Luka – Obilićevo kako bi prijavila slučaj. Tamo su joj rekli da dođe za dva dana, kada će je primiti “inspektor koji se time ne bavi, ali će je proslijediti nekome”.

Podrži eTrafiku

U dokumentu, koji je u posjedu portala BLMojGrad, se vidi da je Mirković kažnjen smanjenjem plate od 10 posto jer „nije postupio po navedenoj prijavi, odnosno nije došao da od oštećene Vanje Stokić zaprimi prijavu na zapisnik i uzme izjavu u svojstvu svjedoka – oštećene, niti je o navedenom događaju obavijestio dežurnog tužioca“. U obrazloženju se dalje navodi i da je Mirković ovim počinio lakšu povredu radne dužnosti.

foto: Banjaluka moj grad

Vanja Stokić, glavna i odgovorna urednica portala eTrafika.net, pozdravlja odluku policije da kazni nesavjesnog službenika.

„Iskreno, drago mi je da je policija kaznila svog službenika zbog propusta koji je napravio. Ja nisam podnosila žalbu niti prijavu protiv njega, ne znam da li je to uradio neko drugi, ali ako je Policijska uprava odlučila da ga samoinicijativno kazni, pozdravljam taj korak“, izjavila je Stokićeva.

Tužiteljica obustavila istragu

Kako saznajemo u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, protiv Gorana Živanovića se neće sprovoditi istraga jer postupajuća tužiteljica Tatjana Ninković smatra da se ne radi o ugrožavanju sigurnosti i prijetnjama smrću već o izražavanju ličnog stava i nezadovoljstva!

Više info:

Okružno javno tužilaštvo: Goran Živanović nije prijetio smrću već izražavao lični stav i nezadovoljstvo

Prijetnje urednici eTrafike: Odsjekao bih ti glavu!

Prijetnje koje ne treba ignorisati: Živanović hapšen više puta

Napiši komentar