fbpx

Volonteri i volonterke Fondacije Stariji brat, starija sestra osmislili su kreativnu kampanju  pod nazivom “Porasti svijete u(z) sretno dijete”, koja ima za cilj osvijestiti javnost o značaju podrške i mentorstva djeci iz socijalno i materijalno ugroženih porodica, kao i domova za nezbrinutu djecu.

Izvor: Saopštenje

Trenutno je u program Stariji brat, starija sestra uključeno 158 djece i isto toliko volontera u osam gradova u BiH. Broj djece u potrebi za mentorstvom je daleko veći, stoga se ovom kampanjom nastoje prikupiti dodatna sredstva kako bi se moglo uključiti više djece i volontera u ovaj program.

Foto baza

Kroz prijateljski odnos volontera i djeteta ojačane su socijalne vještine djece, poboljšan je uspjeh u školi, ali i vannastavnim aktivnostima. Djeca kroz ovaj projekt imaju priliku posjetiti kino, pozorište, razne sportske i kulturne događaje koje si inače ne mogu priuštiti.

Tokom pandemije korona virusa, volonteri i volonterke su se dodatno angažovali kako bi pomogli djeci da lakše savladaju online nastavu, ali su im i u slobodno vrijeme bili podrška kroz razne igrice i vježbe za zdraviji život. Kroz kampanju su izrađeni i kreativni video klipovi o različitim društvenim igrama koje su nas vratile u djetinjstvo i podsjetile na dječje radosti u našem svakodnevnom životu.

Stoga ovom prilikom Fondacija poziva sve kompanije, organizacije, institucije, ali i zainteresirane pojedince da se uključe u kampanju za zdravije i sretnije djetinjstvo.

Za bh državljane, donacije je moguće uplatiti na žiro račun Fondacije:

Vlasnik računa: Fondacija za podršku i razvoj mentorskih programa “Stariji brat, starija sestra”

Naziv banke: UniCredit bank d.d.

Broj računa: 3387302229533649

Za inostrane uplate, posjetite platformu GlobalGiving.org i pronađite Fondaciju pod brojem projekta #47386.

Donacijom u SBSS fond pomažete djeci u potrebi da dobiju podršku i mentorstvo starijeg brata ili sestre!

Napiši komentar