fbpx

Goran Živanović (41) iz Bratunca, koji je priveden zbog prijetnji smrću urednici portala eTrafika.net Vanji Stokić, je kriminalac koji je do sada više puta hapšen zbog raznih krivičnih djela, potvrđeno je za naš portal.

Piše: Goran Obradović

Naš izvor otkriva da je riječ o kriminalcu koji ima podeblji policijski dosije, poznatog skoro svim policijskim službenicima u Bratuncu.

Podrži eTrafiku

Stokićeva je u petak, 22. maja, na svom Facebook profilu objavila fotografiju sa terena u Bihaću, gdje je razgovarala sa ljudima u pokretu. Nakon toga, Živanović je ostavio komentar na njenom profilu, a u kojem prijeti odsijecanjem glave njoj, ljudima u pokretu i svima koji imaju bilo kakvu empatiju prema ovoj grupi.

Prijetnje su odmah prijavljene policiji i u noći između subote i nedjelje on je pronađen i priveden. Prema našim saznanjima, policija je uzela izjavu od njega i narednih dana protiv Živanovića će biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti”.

Naš izvor objašnjava da nije riječ o bezazlenoj osobi čije prijetnje treba ignorisati.

„Stokićeva je uradila ispravnu stvar što je odmah cijeli slučaj prijavila policiji i tako skrenula pažnju na njega. Živanović je osoba sklona činjenju krivičnih djela i do sada je mnogo puta hapšen. U policijskim evidencijama njegovo ime se pominje desetak puta. Uglavnom je do sada hapšen zbog krivičnih djela protiv imovine, kao što su krađe i teške krađe”, pojasnio je naš izvor iz policije.

Prema njegovim riječima, Živanović iza sebe ima i presude zbog pomenutih krivičnih djela.

“Znaju ga skoro svi policajci na području Bratunca, jer su ga do sada veoma često hapsili. Uglavnom, većinu krivičnih djela počinio je upravo na području te opštine”, dodao je naš sagovornik.

Međutim, sada bih ga mogla očekivati i ozbiljnija kazna, a prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske za ugrožavanje sigurnosti može se izreći i kazna do tri godine zatvora.

“Ko ugrozi sigurnost neke osobe ozbiljnom prijetnjom da će njega ili njemu blisku osobu lišiti života, teško tjelesno povrijediti, lišiti slobode ili oteti, ili nanijeti zlo, kazniće se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do dvije godine”, piše u zakonu.

Dalje se navodi, ako je ovo djelo učinjeno prema službenom licu ili prema više osoba, učinalac će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do tri godine.

Prema izjavima pravnika sa kojima smo razgovorali, prijetnje koje je uputio Živanović imaju sve elemente ovog krivičnog djela i za očekivati je da mu se izrekne kazna koja podrazumijeva odlazak u zatvor.

Napiši komentar