fbpx

Glavnoj i odgovornoj urednici portala eTrafika.net Vanji Stokić sinoć su upućene prijetnje smrću zbog objave na društvenim mrežama. Iako je već danas otišla u policijsku stanicu kako bi prijetnje prijavila, rečeno joj da dođe u ponedjeljak, kada će je primiti “inspektor koji se time ne bavi, ali će je proslijediti nekome”.

Piše: Nataša Tomić

Prijetnja je upućena na društvenoj mreži Facebook.

Podrži eTrafiku

“Jebo li ti oni svu fameliju.govna nam na grbacu navaljujete.teraj to bre iz drzave.sutra da ga vidim na mojoj dedovini kako sece prradedinu stoletnu sumu pa tacno bi odsecao glave ne samo njima nego i vama dusebriznicima sto docekujete ta govna paravojna,siriska,afganistanska i itd.mamu vam bre jebem ne normalnu i glupu…”, napisano je sa profila Gorana Živanovića, a sve zbog fotografije koju je Stokićeva postavila na svoj Facebook profil, a na kojoj je sa dvojicom migranata u Bihaću.

Foto: Ajdin Kamber

Ove prijetnje smrću Stokićeva je odlučila prijaviti policiji, međutim u policijskoj stanici nije naišla na razumijevanje pa su joj na kraju rekli da dođe u ponedjeljak da od nje uzmu izjavu.

„Policajka koje je bila dežurna me nakon mog objašnjavanja zašto sam došla doslovno pitala – samo to? Onda je pozivala telefonom inspektora i rekla mi da dođem u ponedjeljak, tada će me primiti inspektor koji se ne bavi time, ali će vidjeti da me proslijedi nekom drugom. Ne osjećam se sigurno. Baš naprotiv, jako sam uznemirena. Strah me je“, priča Stokićeva.

Bezbjednost Stokićeve je na ovaj način još više ugrožena, jer postoji osnovana sumnja da Živanović živi u Banjaluci, što znači da je može napasti ili ispuniti prijetnje koje je uputio.

„Bez obzira što sam naglasila da vjerujem da ovaj muškarac živi u Banjaluci (to sam zaključila po objavama na njegovom profilu), znači mjestu gdje živim, radim i krećem se, oni odlučuju da čekaju puna dva dana da bi uopšte uzeli moju izjavu“, naglašava ona.

Prema Krivičnom zakonu RS, ugrožavanje bezbjednosti lica prijetnjama smrću, teškim tjelesnim povredama, lišenjem slobode je kažnjivo sa jednom do dvije godine zatvora.

Slučaj je prijavljen sinoć Liniji za pomoć novinarima, ali do momenta objavljivanja teksta iz Udruženja BH novinari nije stigao odgovor niti bilo kakva reakcija.

Napiši komentar