fbpx

U Banjaluci je proteklog vikenda održana prva u seriji javnih diskusija koje organizuje medijska kuća Oslobođenje. Učesnici javne diskusije bili su advokatica Jovana Kisin, novinari Vanja Stokić i Goran Dakić, te aktivista Tihomir Dakić, koji su govorili o društvu u kome djeluju i rade, te ukazali na probleme koje muče Banjalučane, ali i sve građane BiH.

Izvor: Saopštenje

“Kada govorimo o životu u našoj zemlji, jasno je da ne postoje razlike između života u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru ili u distriktu Brčko. Medijska scena je takva da izostaje objektivno i nepristano izvještavanje, zanemarene su priče malih ljudi, a građani BiH su taoci politike. Upravo je otvoreni dijalog i razgovor o stvarnim problemima i realnom životu osnovna vrijednost ovog projekta”, izjavila je novinarka Vanja Stokić, osnivačica i urednica portala eTrafika.

Foto baza

Sarajevski MC-evi Stoposto, Black Beriz, Katarza i Geko, uz podršku DJ-a Čorija Čoa pobrinuli su se da Banjalučani dugo pamte 7. decembar. Iako je riječ o prvom nastupu koji su sarajevski reperi održali u Banjaluci, atmosfera u prepunom City Pub-u i publika koja je uglas pjevala hitove poput “Palmice”, “Vajber-a” i “Folk Rap-a” razuvjerila je i najveće pesimiste te su Banjalučani uživali u pravom spektaklu.

Podrušku Sarajlijama pružio je i banjalučki rap sastav Grin Bulz koji je bio sjajna uvertira za ono što je uslijedilo i žurku za pamćenje koja je potrajala do ranih jutranjih časova.

Nakon Banjaluke, Oslobođenje sa projektom “BMS” odlazi u Mostar i Sarajevo, gdje će do marta 2020. realizovati javne diskusije nakon kojih će uslijediti koncerti na kojima će nastupati sarajevski i lokalni muzičari.

Napiši komentar