fbpx

Nakon što je jutros priveden Željko Vulić, koji je branio svoje imanje pored Picinog parka u Banjaluci, nekolicina građana se okupila ispred njegove kuće kako bi njemu i njegovoj porodici pružila podršku.

Kako saznajemo, Vulić je zbog povreda koje su mu nanijeli policajci, prebačen na oftalmologiju, a nakon toga na hirurgiju Kliničkog centra. Trenutno se nalazi u pritvoru i još uvijek se ne zna kada će biti pušten.

 „Nakon što je čuo bager, izletio je sam iz kuće, policajci su ga počeli tući, povrijedili su mu oko i odveli ga u policiju. Nemaju ga zašto hapsiti, on svoje brani, to je naše vlasništvo. Mi imamo papir da je ovo naš put, i gruntovno i katasterski, moj sin je to pokazao policajcima, ali oni to neće da gledaju“, rekla je Slavka Vulić, majka privedenog Željka Vulića.

Podrži eTrafiku

 Ona je dodala da je jutros Branislav Borenović, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS obećao otići u SUP i učiniti nešto povodom privođenja njenog sina.

 Osim Vulića i njegovog starijeg sina Dragana, policajcima se suprostavio i mlađi sin Slobodan.

 „Tata je izašao prvi, policajci su ga priveli, ja sam dotrčao, htio sam da ga odbranim. Govorili su mi da se odmaknem, a ja sam skočio u rupu koju su bageri iskopali. Nakon što sam se vratio u dvorište, njih 10 je krenulo na mene, ganjali su me po dvorištu, istrgali su mi majicu“, rekao je Slobodan koji je odmah nakon toga pozvao svoje prijatelje da dođu.

 Mali broj njegovih prijatelja i ostalih građana već nekoliko sati stoji ispred porodične kuće Vulića sa jasnim porukama ispisanim na transparentima. Prema riječima jednog građanina, ovdje se ne bore samo za park, već za prava čovjeka.

 “Ovo više nije borba za park, ovo je postala borba za prava ljudi. Čovjeku su uskraćena osnovna ljudska prava, danas je Željko, sutra će biti neko drugi. Sutra i nama mogu zakucati na vrata i reći ‘ovaj put više nije vaš, već je naš’“, rekao je Đorđe Praštalo, jedan od prisutnih građana.

 On je dodao da ovo okupljanje ne predstavlja ništa za vlasti i odgovorne institucije, te da se treba raditi na radikalnijim potezima.

 „Ovaj čovjek ima pravosudnu presudu, ja ne znam šta vam više treba kad čovjek dođe sa papirom i kaže ovo je moje, a vi dođete i njega uhapsite. Institucije su u ovom slučaju u potpunosti zakazale. Ovo što smo se mi ovdje okupili nije ništa, trebamo uraditi nešto radikalnije. Pogledajte šta se dešava u Turskoj. Mislim da ova okupljanja imaju simbolički smisao, bez nekog masovnijeg pokreta nemamo ništa“, istakao je Praštalo.

 Kako nezvanično saznajemo, porodicu Vulić i okupljane građane jutros je posjetio i Dragan Čavić, predsjednik Demokratske partije. I on je ponudio svoju pomoć u domenu zakonskih okvira.

 

 

eTrafika.net – Jovana Savanović

Napiši komentar