fbpx

Humanitarna organizacija “Budimo ljudi” započela je svoju novogodišnju akciju prikupljanja slatkiša i igračaka pod nazivom “Novogodišnje srce”.

Izvor: Saopštenje

Svake godine se u sklopu akcije obraduje veliki broj djece u sigurnim kućama, Centru za rehabilitaciju sluha i govora, djece iz socijalno ugroženih porodica, kao i djece koja se zateknu na liječenju na Pedijatrijskoj klinici Univerzitetskog Kliničkog centra Banjaluka u vrijeme podjele paketića.

Foto baza

Kao i svake godine akcija se odvija u tri etape. Do 13. decembra traje prva etapa koja podrazumijeva prikupljanje slatkiša, igračka i novčanih sredstava za nabavku svih onih sitnica koje u novogodišnjim danima obraduju djecu. Nakon toga slijedi etapa pakovanja u koju se takođe svake godine uključi veliki broj građana Banjaluke, a posebno djece i omladine. Završna etapa podrazumjeva podjelu paketića sa Deda Mrazom koja traje nekoliko posljednjih dana decembra.

“Akciju kao i svake godine završavamo sa našim Deda Mrazom na Dječijoj novoj godini na Trgu Krajine koji i tom prilikom obraduje prisutne mališane. U periodu do 13. decembra građani svoj doprinos ovoj akciji mogu dati tako što će svoje donacije u slatkišima i igračkama donositi u prostorije naše kancelarije koja se nalazi u centru grada u zgradi Ekvatora. Privredni subjekti se takođe mogu kao sponzori akcije uključiti sa donacijama i doprinijeti da akcija pokrije što veći broj djece. Nadamo se da ćemo i ove godine uspjeti donijeti novogodišnju bajku najmlađima,a to zavisi isključivo od volje građana i privrednika da nam pomognu u realizaciji ove humane priče”, kaže koordinatorka akcije i predsjednica HO “Budimo ljudi” Aleksandra Mušić.

Napiši komentar