fbpx

Rukovodstvo Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka nezadovoljno je načinom na koji je portal eTrafika pisao o javnim nabavkama u ovoj instituciji, zbog čega je redakciji uputilo demanti.

Iako je naš portal i u tekstu „Zloupotrebljavaju nabavke: Plaćali 6.000 KM pranje auta, popravku televizora, uramljivanje slika…“ u potpunosti prenio stav Centra o spornom pitanju, između ostalog i navode koji se ponavljaju i u samom demantiju, mi ga u cjelosti objavljujemo, bez bilo kakvih intervencija uredništva.

Podrži eTrafiku

Podsjećamo, portal eTrafika nedavno je objavio da Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka većinu javnih nabavki vrši putem direktnih sporazuma, pri čemu je vrijednost skoro svakog ugovora tačno 6.000 KM, koliko je gornja granica za ovakve tendere, prema  Zakonu o javnim nabavkama.

Prema podacima dostupnim na Portalu javnih nabavki, ova cifra se spominje kod pranja automobila, nabavke tepiha, popravke televizora, nabavke računara, HTZ opreme, igračaka, fotokopiranja i štampanja, nabavke pijeska, usluga održavanja sajta itd.

Portal je u pomenutom tekstu objavio i da je nabavka PVC stolarije i ugradnja iste uočena na četiri različita direktna sporazuma, a svaki od njih iznosi 6.000 KM. Naime, rukovodstvo Centra je u dva dana, 26. i 27. decembra prošle godine, sklopilo direktnim sporazumom četiri ugovora, svaki vrijednosti 6.000 KM, sa Zanatskom radnjom “Braval” Saše Đekića.

Da je Centar “školski primjer” kako se ne vrše javne nabavke potvrdili su nam i Igor Vukajlović iz Udruženja “Tender” kao i Damjan Ožegović, projektni istraživač Transparency Internationala.

Opširnije možete pročitati na sljedećem linku:

Zloupotrebljavaju nabavke: Plaćali 6.000 KM pranje auta, popravku televizora, uramljivanje slika…

Napiši komentar