fbpx

Oko 450 pasa iz 90 priznatih pasmina takmičilo se danas u banjalučkoj „Akvani“ na Međunarodnoj izložbi pasa, koja se održala nakon pauze od pet godina. Organizatori su bili Kinološki savez Republike Srpske i Banjaluke (CACIB).

„Imamo predivne terene, divne pse, odličan kvalitet pasa, te vrhunsku organizaciju“, izjavio je Miodrag Vreteničić, jedan od sudija koji je došao iz Crne Gore na ovo takmičenje, te dodao da je ovo jedna od najposjećenijih izložbi kojima je on prisustvovao.

Izložba se sastojala od tri dijela koji su se održali u Prijedoru i Novom Gradu juče, a pobjednik današnjeg šampionata u Banjaluci je standardni oštrodlaki jazavičar. Njegov vlasnik je Ante Lučin iz Hrvatske.

Foto baza

„Naravno da je dobar osjećaj kada vaš pas pobijedi na ovakvom takmičenju, ali morate biti svjesni činjenice da prvo mjesto zahtjeva dosta truda, odricanja, brige oko vašeg ljubimca koja uključuje kupanje, šetanje, ispravnu prehranu, kao i održavanje glatke dlake“, izjavio je vlasnik ovoga psa, porijeklom iz Brazila.

Drugoplasirani je bio australijski ovčar, dok je treće mjesto na ovom takmičenju osvojio irski crveni seter, čija je vlasnica Latin Karmen.

„Atmosfera danas je bila ugodna, uprkos tome što nas vrijeme nije poslužilo. Domaćini su ljubazni i gostoljubljivi, tako da nam niko nije mogao pokvariti lijepe trenutke“, rekla nam je vlasnica, te dodala da je njen pas i prije osvajao nagrade u našoj zemlji, koja tada nije bila priznata od strane Svjetskog kinološkog saveza.

Predrag Uzelac, predsjednik Kinološkog saveza Republike Srpske, je takođe ukazao na tu činjenicu dodavši da smo ove godine ponovo primljeni u ovaj savez, te da u budućnosti možemo očekivati i mnogo kvalitetnije izložbe.

Ove godine je učestvovalo 17 država, uključujući i susjedne države, ali i Rusiju, Izrael, Bugarsku i Rumuniju.

Ove godine nas očekuju još dvije međunarodne izložbe u našoj zemlji.

 

 

eTrafika.net – I. Sandžaktarević/foto: N. Terzić

Napiši komentar