fbpx

U okviru manifestacija koje se ove i naredne sedmice održavaju povodom „Dana studenata“, Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci organizovao je „Dane otvoreni vrata“ za više od 2.000 maturanta iz cijele Republike Srpske.

Piše: Goran Cvjetković

Treću godinu zaredom, srednjoškolci završnih razreda imali su priliku da se upoznaju sa svim studijskim programima koje im nudi Univerzitet u gradu na Vrbasu. Organizatori ovog događaja smatraju da je to izvrsna prilika da se budućim studentima prikaže i približi sve ono što nisu znali o fakultetu koji namjeravaju da upišu.

Povucite zakon kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda

Predsjednik Studentskog parlamenta Unviverziteta u Banjaluci Nemanja Babić izarazio je nadu da će jedna od 17 organizacionih jedinica ovog Univerziteta biti naredna životna stanica mnogih maturanata koji su došli na ovaj događaj.

„Što se tiče same manifestacije, ovo je svakako jedna od najposjećenijih i najvažnijih koje organizujemo. Imamo priliku da ugostimo sve srednjoškolce iz Republike Srpske, svim školama smo uputili poziv i nadam se da su se sve i odazvale. Očekujemo više od 2 000 maturanata i nadam se da ćemo im u najboljem svjetlu predstaviti naš Univerzitet“, rekao je Babić.

Nemanja Babić

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin pohvalio je ovu manifestaciju, koja za cilj ima da predstavi sve prednosti studiranja na nekom od banjalučkih fakulteta.

„Maturanti imaju priliku da izaberu studijski program koji ih najviše zanima, da odu na fakultet i iz prve ruke saznaju sve o studijskom programu koji žele upisati. Podsjećam da se na našem Univerzitetu izvode skoro svi studijski programi. Teško je izabrati neko zanimanje koje na neki način nije uključeno u neki od mnogih smjerova. Mi smo član Evropske asocijacije Univerziteta, takođe imamo dodijeljen logo izvrsnosti u izvođenju nastavnog procesa“, izjavio je Gajanin.

Očekivanja rektorskog tima za narednu upisnu godinu su na nivou prošlogodišnjeg, što znači da bi od jeseni na banjalučki Univerzitet trebalo doći novih 2 100 studenta.

Napiši komentar