fbpx

“Dragi moj sine, nadam se da ćeš danas pronaći svoj spokoj, da mogu da dođem kraj tebe. Hvala svim ljudima koji su došli, mnogi od njih su bili na prvoj sahrani. Moje dijete su ubile institucije RS. Sve je već rečeno, a ništa učinjeno nije. Pravda za Davida postoji i postojaće uvijek. Oprosta i zaborava nema.”

Piše: Vanja Stokić, foto: Stefan Lazić

Kazao je ovo Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića (21) na drugoj sahrani svog sina, ovog puta u austrijskom gradiću Viner Nojštat. Posmrtni ostaci Davida Dragičevića ekshumirani su 12. marta sa Novog groblja u Banjaluci, po želji njegovih roditelja, a zatim prevezeni u Austriju gdje su danas sahranjeni.

Foto baza

Sahrani je prisustvovalo oko hiljadu građana Austrije, ali i BiH, koji su autobusima i privatnim vozilima stigli u ovo mjesto. Među okupljenima bio je i visoki predstavnik za BiH Valentin Incko.

U razgovoru sa novinarom portala SrpskaInfo, Davor Dragičević kazao je da će za sada ostati u Beču, gdje se trenutno nalazi.

“Ne znam kako ću danas ovo preživjeti, puno mi je teže danas nego kad sam ga prvi put sahranjivao. Ovdje smo formirali pokret i odavde nastavljam borbu, dok će u BiH za to biti zadužen advokat Ifet Feraget. Meni nema povratka nazad u Banjaluku”, kazao je Dragičević neposredno pred sahranu.

Okupljeni su nosili Davidove fotografije i papirna srca, dok je član grupe “Pravda za Davida” Ozren Perduv recitovao Davidovu “Molitvu”, što je činio i svakog dana na Trgu Krajine u Banjaluci.

Kao podrška porodici ubijenog Davida, iz Sarajeva je stigao Muriz Memić, koji već tri godine od institucija traži rješavanje slučaja ubistva njegovog sina Dženana Memića. On je istakao da se sa Davorom upoznao u najtežem bolu i da je doputovao jer mu je potrebna podrška.

Napiši komentar