fbpx

Učenici osnovnih i srednjih škola u Banjaluci po prvi put u toku svog školovanja imaju priliku da pohađaju četveromjesečnu STEM Akademiju u Republici Srpskoj. Cijena je 80 KM mjesečno.

Izvor: Saopštenje

STEM je popularna skraćenica na engleskom jeziku za Science, Technology, Engineering and Mathematics (nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika) i predstavlja integraciju navedenih disciplina u jedinstven model učenja, koji se temelji na stvarnim interakcijama, razvoju kreativnih potencijala, gdje djeca mogu da proniknu u logiku pojava oko sebe, da shvate njihovu međusobnu povezanost i uzajamno djelovanje.

Foto baza

Polaznici mini STEM Akademije imaće priliku da krenu na uzbudljivu i dinamičnu vožnju STEM rolerkosterom, kroz upotrebu  savremenih eksperimenata, virtuelnih simulacija, pametnih tabli, 3D printera, robota opremljenih različitim senzorima, te da na kraju programa učestvuju u pravim inženjerskim poduhvatima, tj. grupnom radu na razvoju projekta i pronalaženju rješenja za kompleksne probleme.

Mini STEM Akademija predstavlja jedinstveni obrazovni program koji je prava nadopuna redovnog školovanja, koji će polaznike provesti kroz niz STEM predmeta (programiranje, robotika, elektronika, web i grafički dizajn, web razvoj, fotografija) i kombinovati ih sa osnovama savremene fizike i matematike, kako bi u potpunosti shvatili kako savremena tehnologija funkcioniše.

Nastava mini STEM Akademije  zasniva se na metodama i principima otvorenog učenja, obrnutih učionica – flipped classrooms, aktivnog učenja kroz greške i igru, te kroz seriju interesantnih radionica, logičkih mozgalica i naučnih eksperimenata.

Pored tehničkih znanja polaznici će savladati i osnovne prezentacione i komunikacijske vještine.

Progres polaznika će biti praćen, kroz evaluaciju savladanog gradiva, individualnog angažovanja i ličnog zadovoljstva. Na kraju magičnog STEM putovanja polaznici će dobiti diplome mini STEM Akademije.

Prva mini STEM Akademija u Republici Srpskoj kreće od 18. februara tekuće godine, a realizovaće se u ROBOKIDS edukativnom centru, u moderno opremljenim učionicama sa najnovijom računarskom opermom i  kroz upotrebu licencovanih setova za robotiku, elektroniku i 3D print.

“Svjesni činjenice da živimo u vremenu ekspanzije naučno-tehnoloških izuma i dostignuća, težimo da osiguramo učešće naših građana u procesu kreativnog stvaralaštva, te da ih pomjerimo iz uloge pasivnih posmatrača. Upotrebom savremenih tehnologija, ulaganjem u kvalitetnu edukaciju naših sugrađana, te ohrabrivanjem učenika da se bave STEM disciplinama, vjerujemo da naša država u skorijoj budućnosti može da podari svijetu jednog novog Nikolu Teslu, Alberta Ajnštajna ili Bila Gejtsa”, poručuju iz ROBOKIDS edukativnog centra.

Napiši komentar