fbpx

Lokalna kancelarija AIESEC-a u Banjaluci poziva sve mlade ljude na ovogodišnji Youth Speak Forum, koji će se održati  17. novembra na Fakultetu političkih nauka.

Izvor: Saopštenje

Youth Speak Forum je najveći globalni forum mladih koji se održava u više od 120 zemalja i bavi se ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija. AIESEC kao globalna organizacija se među prvima obavezala da će raditi na ispunjenju tih ciljeva.

Povucite zakon kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda

Tema ovogodišnjeg Youth Speak Foruma “Znanje kao najbolja investicija u budućnost” je fokusirana na četvrti cilj održivog razvoja, odnosno bazira se na  promovisanju bitnosti celoživotnog učenja i radu na poboljšanju obrazovanja.

“Živimo u svijetu brzih promjena i brzog načina života, a napredak je ušao u sve sfere života, od tehnologije, tržišta, društva. Uspješna karijera je nezamisliva bez usavršavanja na različitim poljima i poznavanja trendova u poslovnom svijetu. Došlo je i do pojave velikog broja novih zanimanja, što je pružilo priliku mnogim ljudima da pronađu svoje mjesto u poslovnom svijetu, ali i stvorilo potrebu za konstantnim usavršavanjem i učenjem”, navode iz lokalne kancelarije.

Da li se isplati ulagati svoje vrijeme, trud, na kraju i “živce” na usavšavanje i učenje? Koliko je uopšte cijeloživotno učenje bitno? Na kraju, ono najbitnije pitanje, da li ta “investicija” plaća najbolje kamate?  Odgovore na ova pitanja otkriće Vam njihovi govornici, uspješni i inspirativni ljudi.

Imaćete priliku i da steknete nova znanja i vještine na radionicama koje će biti pripremljene od strane uglednih kompanija iz regije. Bitno je pomenuti i ACTION SPACE, to je ono po ćemu se ovaj Forum izdvaja od drugih konferencija i događaja.

“Action Space prestavlja ‘prostor’ za mlade ljude da iskažu svoje mišljenje o aktuelnim problemima kroz diskusiju, te gdje će zajedno dođi do prijedloga sa kojima bi se rješili neki određeni problemi u našoj zajednici”, objasnio je lokalni tim za organizaciju foruma.

Takođe, učesnici će se upoznati i sa radom AIESEC-a kao najveće omladinske organizacije na svijetu te prilikama koje ova organizacija pruža mladim ljudima poput stručnih i volonterskih praksi u 120 zemalja svijeta.

Jedina stvar koja nedostaje da ovaj forum bude fenomenalan ste VI, mladi ljudi koji žele da se i njihovo mišljenje čuje. Stoga nemojte propustiti ovu jedinstvenu priliku da budete pokretači pozitivnih promjena, već aplicirate za učešće na Youth Speak Forumu u Banjaluci.

Više o događaju kao i o način prijavljivanja pogledajte na linku.

Napiši komentar