Lokalna kancelarija AIESEC-a u Banjaluci poziva sve mlade ljude na ovogodišnji Youth Speak Forum, koji će se održati  17. novembra na Fakultetu političkih nauka.

Izvor: Saopštenje

Youth Speak Forum je najveći globalni forum mladih koji se održava u više od 120 zemalja i bavi se ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija. AIESEC kao globalna organizacija se među prvima obavezala da će raditi na ispunjenju tih ciljeva.

Tema ovogodišnjeg Youth Speak Foruma “Znanje kao najbolja investicija u budućnost” je fokusirana na četvrti cilj održivog razvoja, odnosno bazira se na  promovisanju bitnosti celoživotnog učenja i radu na poboljšanju obrazovanja.

“Živimo u svijetu brzih promjena i brzog načina života, a napredak je ušao u sve sfere života, od tehnologije, tržišta, društva. Uspješna karijera je nezamisliva bez usavršavanja na različitim poljima i poznavanja trendova u poslovnom svijetu. Došlo je i do pojave velikog broja novih zanimanja, što je pružilo priliku mnogim ljudima da pronađu svoje mjesto u poslovnom svijetu, ali i stvorilo potrebu za konstantnim usavršavanjem i učenjem”, navode iz lokalne kancelarije.

Da li se isplati ulagati svoje vrijeme, trud, na kraju i “živce” na usavšavanje i učenje? Koliko je uopšte cijeloživotno učenje bitno? Na kraju, ono najbitnije pitanje, da li ta “investicija” plaća najbolje kamate?  Odgovore na ova pitanja otkriće Vam njihovi govornici, uspješni i inspirativni ljudi.

Imaćete priliku i da steknete nova znanja i vještine na radionicama koje će biti pripremljene od strane uglednih kompanija iz regije. Bitno je pomenuti i ACTION SPACE, to je ono po ćemu se ovaj Forum izdvaja od drugih konferencija i događaja.

“Action Space prestavlja ‘prostor’ za mlade ljude da iskažu svoje mišljenje o aktuelnim problemima kroz diskusiju, te gdje će zajedno dođi do prijedloga sa kojima bi se rješili neki određeni problemi u našoj zajednici”, objasnio je lokalni tim za organizaciju foruma.

Takođe, učesnici će se upoznati i sa radom AIESEC-a kao najveće omladinske organizacije na svijetu te prilikama koje ova organizacija pruža mladim ljudima poput stručnih i volonterskih praksi u 120 zemalja svijeta.

Jedina stvar koja nedostaje da ovaj forum bude fenomenalan ste VI, mladi ljudi koji žele da se i njihovo mišljenje čuje. Stoga nemojte propustiti ovu jedinstvenu priliku da budete pokretači pozitivnih promjena, već aplicirate za učešće na Youth Speak Forumu u Banjaluci.

Više o događaju kao i o način prijavljivanja pogledajte na linku.

Napiši komentar