fbpx

Klub novinara Banjaluka javno je osudio današnji napad novinara Miljana Kovača na novinara RTRS-a Nikolu Marića u centru Banjaluke. Napad je osudila i grupa “Pravda za Davida”, te poručila da Kovač nije dobrodošao na Trgu ukoliko dolazi sa ciljem da ugrozi bilo koga.

Kako navode u svom saopštenju, Klub smatra nedopustivim današnji verbalni napad tokom snimanja ankete na ulicama Banjaluke, te činjenice da je Mariću mikrofon išupan iz ruke i bačen na tlo.

Iz Kluba novinara poručuju da je naročito porazno i šokantno što je Marića napao novinar Miljan Kovač, što je vidljivo na snimku napada, koji je objavljen na internet stranici RTRS.

Podrži eTrafiku

Klub novinara apeluje da se svi građani suzdrže od nasilnog ispoljavanja nezadovoljstva uređivačkom politikom bilo koje medijske kuće, te verbalnih napada na novinarske ekipe, koje samo obavljaju svoje radne zadatke.

Iz Kluba novinara takođe napominju da je izuzetno važno poštovanje profesionalnih i etičkih kodeksa u obavljanju novinarskog posla u svim medijskim kućama.

Napiši komentar