fbpx

Portal eTrafika.net primio je otvoreno pismo studenata Fakulteta političkih nauka u Banjoj Luci, koje je reakcija na skorašnje izjave generalnog sekretara SNSD-a Rajka Vasića da su studenti kopilad. Šta banjalučki studenti imaju reći Vasiću pročitajte u nastavku.

Poštovani “gospodine” Vasiću,

Moramo da kažemo da duboko saosjećamo sa Vama, kao i sa cijelim establišmentom SNSDa, koji Vas ne spriječava da iznesete najiskrenije stavove, i dobrodušnu zabrinutost – na Vaš način. Mi, kao studenti, smo tek nakon Vašeg prosvjetljenja shvatili da je sve ovo dio velike zavjere, protiv RS, protiv Srba, protiv našeg predsjednika naravno (od čijeg lika Vi možete doći do izražaja – samo na ovakav način). Ovaj svijet danas, naročito naša zemlja/entitet, ispunjen stranim plaćenicima i zavjerenicima, konstantnim unutrašnjim, vandržavnim i vanzemaljskim prijetnjama, nije ni najmanje prijatno mjesto boravka za jednog takvog intelektualca i njemu slične veličine.

Foto baza

Ipak, na vašu veliku žalost, mi, dole potpisani, nismo jedni od onih studenata koji traže rokove, nismo strani plaćenici finansirani iz Mađarske, Turske, Albanije, niti Somalilenda. Ovo je bila kap koja je prelila čašu punu Vašeg sodomiziranja, potcjenjivanja i omalovažavanja.

Ovim putem želimo da izrazimo duboku zabrinutost i zgroženost povodom spornog stava koji ste iznijeli na Vašem blogu ‘’Politički ljetopisi Rajka Vasića’’, 6.6.2013., a koji glasi:

,,Dronjci i ostali studenti, sreća njihova da ne postoji obavještajna služba Republike Srpske, inače bi na vrijeme saznali Ko Te Šalje, zahtijevaju sada vrući četvrti paviljon. Zašto baš sada. Jer. kada bi se sutra počeo graditi, niko ko sada studira ne bi stanovao u njemu. Otkud toliki altruizam među kopiladima.”

Zgroženi smo činjenicom da generalni sekretar najveće vladajuće partije smatra buduće akademske građane ovog naroda za kopilad. Čak i ograđivanjem visokih zvaničnika SNSD-a od vaše izjave, postavlja se pitanje kako neko sa pozicije generalnog sekretara najveće vladajuće stranke, kako ste sami rekli na času praktične nastave koju ste držali nama studentima FPN-a , kreira ideologiju i politiku ovog društva. Zašto smo morali preko medija saznati Vaše mišljenje, ili smo to (kopilad) postali onog trenutka kad smo se počeli boriti za našu budućnost?

Da li ste se možda zapitali zašto zaista studenti protestuju? Da ste se posvetili npr. saniranju rak rane našeg društva (kriminala i korupcije), postoji vjerovatnoća da do ovoga nikad ne bi ni došlo. Ili jednostavno, nećete da se posvetite tome, jer biste presjekli granu na kojoj sjedite. Takođe se pitate otkud toliki altruizam među studentima. Mi se pitamo otkud toliki nedostatak altruizma u vašoj politici? Morate shvatiti da više ne živimo u jednom komunističkom vremenu, u kome ste izgleda Vi zarobljeni. Isto tako nam nije jasno kako mladi SNSD-a nisu reagovali na nešto što se i njih direktno tiče. Možda su konformistički prihvatili da su kopilad, a možda je to fascinacija žrtve dželatom.

Ovim putem pozivamo sve ljude koji dijele naše mišljenje da dana 12.6. 2013. u 12h svojim prisustvom iskažu nezadovoljstvo i da dokažu da KRITIČKO MIŠLJENJE ZAISTA POSTOJI!

Studenti Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci

Stefan Blagić
Vanja Milošević
Nenad Cvijanović
Marina Bogdanović
Nemanja Umićević
Aleksandar Popadić

 

 

eTrafika.net

Napiši komentar