fbpx

Za nepunih 20 dana prikupljeno je malo više od 8.000 KM za porodicu Savanović iz Potkozarja, koja će uskoro kupiti zemljište za izgradnju svoje kuće! 

Piše: Vanja Stokić

Tokom ovog perioda Udruženje građana eTrafika.net organizovalo je nekoliko humanitarnih događaja, a sav prikupljeni novac uplaćen je Savanovićima, porodici sa desetoro djece, koja je dobila donaciju za izgradnju kuće, ali joj je nedostajalo 8.000 KM za kupovinu zemljišta.

Podrži eTrafiku

Akcija je započela na Demofestu, gdje su organizatori ustupili jedan kutak za ove namjene, a zatim se i odrekli 4.000 KM od prodaje ulaznica, u korist ove porodice. Na Demofestu je prikupljeno ukupno 4.543,35 KM, što je bio odličan početak same akcije. Zahvaljujući organizatorima ovog festivala, za samo tri dana prikupljeno je više od polovine potrebnog novca.

Uslijedio je humanitarni rafting, organizovan zajedno sa Ronilačkim klubom Buk iz Banjaluke, na kome je učestvovalo 48 ljudi i prikupljeno je 1.240 KM. Članovi Buka, a posebno Dejan Marković, znatno su pomogli ovu akciju svojim volonterskim radom, pa je cjelokupan iznos uplaćen porodici iz Potkozarja.

Organizovane su i dvije humanitarne svirke, u kafićima Gatto i Buk, gdje su građani donirali ukupno 1.469,60 KM. Veliku ulogu imali su Dario Gajić i Sanja Zelić, koji su nastupali u kafiću Gatto, te bend Moondance i Vanja Mišić, koji su svirali u Buku. Oni su se odrekli svojih honorara u korist akcije eTrafike, dok su posjetioci svoje priloge ubacivali u posebnu kutiju. Naravno, veliko HVALA i kafićima Gatto i Buk koji su omogućili da se svirke organizuju u njihovom prostoru.

Čuvši da za Savanoviće nedostaje još oko 750 KM, čitalac eTrafike iz Ciriha je odmah danas uplatio preostali iznos i tako nam pomogao da okončamo ovu akciju.

U međuvremenu je na račun Željka Savanovića pristiglo još nekoliko manjih donacija, koje će biti iskorištene za troškove prepisa zemljišta na njegovo ime. eTrafika će svakako pratiti proces izgradnje njihove kuće i blagovremeno javnost obavještavati o napretku.

Još jednom hvala svima vama koji ste doprinijeli boljoj budućnosti ove porodice!

Porodica sa desetoro djece sanja sopstveni dom

Napiši komentar