fbpx

Sekretar SNSD-a Rajko Vasić u svom blogu napao je banjaučke studente nazivajući ih kopiladima i instruisanim statistima.

“Studenti koji traže četvrti paviljon, za smještaj, instruisani su i instrumentalizovani statisti u probi masovnih scena. Očito je da se na jesen, i na proljeće, sprema uzjeb građana BiH. Ovo su simulacije. Civilne vježbe. Ambasadne štabne probe. Dronjci i ostali studenti, sreća njihova da ne postoji obavještajna služba Republike Srpske. Zahtijevaju sada vrući četvrti paviljon. Zašto baš sada? Pa kada bi se sutra počeo graditi, niko ko sada studira ne bi stanovao u njemu. Otkud toliki altruizam među kopiladima”, napisao je Vasić.

Studenti Vasiću nisu ostali dužni pa je tako predsjednik Unije studenata RS Nikola Dronjak za eTrafiku rekao da je ovo sramota za vladajuću stranku i da bi sekretar SMSD-a trebalo da potraži psihijatrijsku pomoć.

Podrži eTrafiku

“Ovo je jedna velika uvreda za sve studente. Mi ovim putem pozivamo predsjednika RS i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da se javno izvine u ime stranke i isključi Vasića iz partije. Ovo samo pokazuje koliki strah imaju pojedinci i vlast od studenata koji su odlučili da se izbore sa problemima koji se gomilaju godinama. A gospodinu Vasiću mogu samo da poručim da ga studenti sažaljevaju i da potraži psihijatrijsku pomoć”, kazao je Dronjak za naš portal.

I Siniša Srdić, član Skupštine studenata Studentskog centra Nikola Tesla, koja je i pokretač jučerašnjih protesta poručuje da je Vasić svojom izjavom pokušao da u korijenu sasiječe studentski aktivizam i borbu za prava studenata.

“Situacija u kojoj čovjek koji je na takvoj funkciji studente naziva pogrdnim imenima pokazuje samo u kakvom društvu živimo i ko vlada našim životima. Vasić je u svom blogu pokušao i da skrene pažnju na to kako se za četvrti paviljon bore studenti koji neće se u njega ni useliti, čime je poslao jasnu poruku da se trebamo boriti za lični interes a ne za ljude koje predstavljamo”, rekao je Srdić za eTrafiku i, kroz smjeh dodao da upravo očekuju novac u džakovima iz mađarske kao refundaciju za jučerašnji protest.

 

 

eTrafika.net – M. Matić

Napiši komentar