fbpx

“Tužbe stižu na kućnu adresu, u ponedjeljak nekoliko hiljada njih nosim u Tužilaštvo”, istakao je danas na Trgu Krajine u Banjaluci Davor Dragičević, podsjećajući građane da i oni, poput njega, mogu Okružnom tužilaštvu podnijeti tužbu protiv anonimnog i još uvijek slobodnog ubice njegovog sina Davida Dragičevića (21).

Piše: Vanja Stokić

On je takođe javnost upozorio da se priprema novi, montirani scenario u vezi ovog slučaja, te najavio moguću ekshumaciju Davidovog tijela.

Foto baza

“Ekshuminiraću ga 100.00o puta. Biće ekshumacija jer se priprema novi montirani proces. Nećete mi podmetnuti dvojicu inspektora da su ga oni ubili. To ne dolazi u obzir”, naglasio je Dragičević na okupljanju u Banjaluci.

On je po ko zna koji put poručio da je saučesništvo u ubistvu veći zločin od ubistva, za koji prijeti kazna do 45 godina zatvora.

“Ubili ste moju dušu, zatrli mi sjeme i ugasili svijeću. Davida Dragičevića vam nikada neću oprostiti. Neću vam oprostiti svu našu djecu. Posle ovoga nećemo živjeti jedni pored drugih, više nikada”, naveo je on.

Građani su danas pozvali i ombudsmane da podrže njihovu borbu za istinu i pravdu, te ih podsjetili da oni trebaju djelovati na području ljudskih prava.

“Sami stanite iza svog imena!”, poručili su Banjalučani.

David je nestao u noći između 17. i 18. marta, da bi njegovo tijelo, prepuno povreda, bilo pronađeno 24. marta u ušću rječice Crkvene u Vrbas. Zvanična istraga optužila je Davida da je pod uticajem alkohola i droge te noći opljačkao kući, a zatim namjerno ili slučajno dospio u Crkvenu, gdje se udavio. Urađene su dvije obdukcije Davidovog tijela, koje su utvrdile brojne povrede nastale dok je bio živ, ali i pokazale različita vremena smrti. Javnost ne vjeruje u rezultate prve istrage, pa su se građani okupili u inicijativu Pravda za Davida, koja broji više od 300.000 članova. Oni se od 26. marta svakog dana okupljaju na Trgu u Banjaluci u 18 časova, dok su istu praksu preuzeli i stanovnici drugih sredina.

Napiši komentar