fbpx

Trka studenata, izložba fotografija, Akademija “Međunarodno pravo i međunarodni odnosi”, te takmičenja sportskih ekipa obilježili su početak “Dana studenata” u Banjaluci.

Na trci su najbolji bili Vladimir Pejčić, Bojan Agić i Rade Malešević, dok su se na terenima Studentskog centra “Nikola Tesla” njihove kolege nadmetale u fudbalu, odbojci, košarci i rukometu. U ženskoj košarci su slavile studentkinje Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta, kao i sa Prirodno-matematičkog fakulteta.

Najbolji košarkaši bili su studenti Filološkog fakulteta, Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta, Pravnog i Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta.

Povucite zakon kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda

U fudbalu su najjače bile ekipe Medicinskog, Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog, Ekonomskog i Šumarskog fakulteta, a studenti Pravnog i Prirodno-matematičkog fakulteta su utakmicu završili neriješenim rezultatom.

Rukometaši Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta, Fakulteta političkih nauka i Mašinskog fakulteta takođe su zabilježili svoje prve pobjede na ovogodišnjim igrama.

Slavili su i odbojkaši Ekonomskog, Medicinskog i Elektrotehničkog fakulteta, dok je pobjeda pripala i studentkinjama PMF-a, jer se njihove protivnice nisu pojavile.

Sportska takmičenja nastavljaju se danas, s tim da se zbog lošeg vremena organizuju u Univerzitetskoj dvorani u hangaru, a pored ekipnih sportova tu su i takmičenja u šahu, plivanju, džudou, dizanju tegova i stonom tenisu.

Juče je na Fakultetu političkih nauka otvorena i Akademija “Međunarodno pravo i međunarodni odnosi”, čiji je cilj da studentima približi međunarodno pravo i važnost diplomatije u spoljnopolitičkim odnosima. Studentima je o ovoj temi govorio šef EU delegacije u BiH Lars Vigemark, šef ureda Vijeća Evrope u BiH Drahoslav Stefanek, Igor Ličina iz OSCE ureda te ambasador Kraljevine Švedske u BiH Anders Hegelberg.

Akademija se danas održava na Pravnom fakultetu, a panelisti su ambasador Italije Nicola Minasi, dr Nenad Baroš advokat i počasni konzul Republike Kipar, ombudsman Ljubinko Mitrović.

Jučerašnji dan obilježilo je i otvaranje izložbe fotografija pod nazivom “Lekcija”, autora Zorana Pilipovića, koju možete pogledati do 23. aprila na Akademiji umjetnosti. Tema izložbe su puste seoske škole u Potkozarju.

Napiši komentar