fbpx

Četvrti dan zaredom građani su se okupili na Trgu Krajine u Banjaluci kako bi od nadležnih tražili da pronađu i kazne odgovorne za smrt Davida Dragičevića.

Piše: Vanja Stokić

Davidov otac Davor Dragičević je okupljenima rekao da je otvorio račune u banci zbog pravne pomoći i angažovanja advokata, putem kojih svi zainteresovani mogu donirati sredstva.

Foto baza

“Svakog dana ćete imati izvode iz banke. Slučaj će za mene biti rasvijetljen tek kada vidim nalaze sa svim činjenicama”, istakao je on, te dodao da će svakog dana u 18 časova dolaziti na Trg Krajine kako bi sa svojim sugrađanima zapalio svijeću za Davida, a po potrebi će se okupljanje preseliti u park Petar Kočić.

Broj računa za uplate u KM je 5620 9981 4558 1023 (na ime Davor Dragičević),  a za strane valute IBAN BA395620998145581314, SWIFT BIC RAZBBA22.

Okupljenima se obradio i Davidov prijatelj Stefan Radulović, koji je podsjetio na na ubistva u Banjaluci koja još uvijek nisu riješena, te zatražio da David ne ostane još jedan u nizu slučajeva pod upitnikom.

“Ova priča je naše ogledalo. Ne smijemo prihvatiti laži o tome da je David bio lopov i da se ubio. David je ubijen, svima nam je to jasno! David je bio čovjek! Da li je ljudski da se ovakve stvari dešavaju među nama i da nam se serviraju ovakve priče? Zar treba da ćutimo, dok se ubice šetkaju na slobodi? Ovi ljudi i ovaj grad zaslužuju pravdu i istinu, zajedno ćemo ih dobiti. Ako je potrebno, organizovaćemo se da dovedemo ljude kako bismo ponovo uradili obdukciju. Prikupićemo sredstva kako bismo to finansirali. Podržite našu borbu i ne zaboravite da je to juče bio David, danas to mogu biti ja, a sutra neko od vas”, naglasio je on.

David Dragičević (21) nestao je u Banjaluci u noći između 17. i 18. marta, a njegovo tijelo je pronađeno u koritu rijeke Vrbas 24. marta. Do sada su dvije obdukcije pokazale da je uzrok smrti utapanje, ali su pronađene i povrede na njegovom tijelu, za koje još uvijek nije utvrđeno kako su nastale.

 

Napiši komentar