fbpx

Povodom 5. decembra, Međunarodnog dana volontera, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske u saradnji sa Volonterskim servisom Republike Srpske i Kulturnim centrom „Banski dvor“ dodijelilo je Republičke nagrade za volontiranje. Nagrada predstavlja najviše priznanje koje Republika Srpska dodjeljuje za volontiranje i doprinos njegovom promovisanju.

Piše: Goran Cvjetković

Na svečanoj dodjeli su uručene četiri Republiče nagrade, a njih su dobili Živko Ćetojević iz Doboja, Oleg Rudić iz Gradiške, Mladen Milanović iz Foče i Davor Strika iz Banjaluke. Nagradu za najboljeg organizatora volontiranja dobilo je Udruženja građana DON „Demokratija-Organizovanje-Napredak“ iz Prijedora.

Podrži eTrafiku

Dodjeli su, kao i prošle godine, prisustvovali mnogobrojni volonteri iz cijele Republike Srpske, a nagrade najboljim volonterima i organzicijama koje se bave volonterskim radom uručila je ministrica porodice, omladine i sporta Jasmina Davidović.

„Republička nagrada za volontiranje je najveća nagrada i dodjeljuje se za njihove zasluge zato što svoje slobodno vrijeme u najvećem dijelu koriste upravo da pomognu ljudima kojima je to potrebno, da pomognu ljudima koji su usamljeni, bolesni i nemoćni. Zaista od srca čestitam svim našim volonterima širom RS na energiji, na dobroti, na humanosti koju ulažu u ovo, jer time pokazuju da ljudi u RS nisu usamljeni i da imaju podršku društva“, rekla je Davidovićeva.

Posebne diplome zahvalnosti mnogim volonterskim organizacijama uručila je izvršna direktorica Volonterskog servisa Republike Srpske Svjetlana Popović.

„Ovaj 5. decembar je kruna svih volontera, odnosno njihovog uloženog truda tokom cijele godine. Ovo je samo njihov konačni događaj kojim njih slavimo. Ne trebamo ih slaviti samo danas, trebamo svaki dan slaviti volontere i pričati o njima“, izjavila je ona.

Svjetlana je istakla i da je broj volontera sve veći, te da je mišljenja da nas tek čekaju dobre stvari vezane za volontiranje.

Napiši komentar