fbpx

Kontam usisavati al’ čemu? Sutra ne moram na posao, Dok jednom ne smakne, drugom ne svane, Napokon i to… Ovo su neki od statusa i komentara koji su se proteklih dana mogli naći na društvenim mrežama pred današnji 21.decembar 2012.godine, kada se prema predviđanjima drevnih Maja očekuje apokalipsa i okončanje života na planeti Zemlji.

  Koliko je sve realno, prosudićete sami, ali je činjenica kako je najava smaka svijeta poslednjih dana izazvala brojne i različite reakcije. Zbog ovog datuma već decenijama se pišu knjige, snimaju filmovi i rađaju mitovi. Iz tog razloga u brojnim gradovima organizovani su različiti događaji na kojima se (d)očekuje “katastrofa”, a domišljati poslovni ljudi su sve iskoristili da bi ostvarili profit.

Tako su organizovana masovna okupljanja za doček apokalipse, a u nekim gradovima za 22.12.2012. najavljene su i žurke pod nazivom “After smak svijeta”.

Podrži eTrafiku

Mnogi ugostitelji pozvali su svoje goste da baš u njihovim kafićima dočekaju kraj ovozemaljskog života, a mnogo je i onih koji su na svojim blogovima “nekome” ostavili svojevrsne testamente i oproštajna pisma.

Ipak, čini se kako je najavljeni smak svijeta najviše reakcija izazvao u Americi čiji stanovnici su se, nabavljajući namirnice i tražeći skloništa, bukvalno pripremali za apokalipsu.

Primjera je mnogo, da se ne mogu nabrojati… Pitanje jedno – šta poslije?

Nakon smaka svijeta, kada svi shvatimo da smo, ipak, “osuđeni” na nastavak ovozemaljskog života? Na žalost mnogih, u realnosti, još uvijek bez neke velike i svijetle perspektive.

eTrafika.net

Napiši komentar